Döbbenetes előtte-utána fotók: így torzítja el a női szépségről alkotott képünket a közösségi média

Természetesen minden kornak megvan a maga szépségideálja, a közösségi média azonban ma már vésővel formálja a korszellemet és közízlést: szinte felháborítóan hamis képet közvetít a női szépségről.

Torz szépségideál foglyai vagyunk

Dőreség volna elvitatni: minden egyes korszaknak megvan a maga szépségideálja. Azt is látnunk kell ugyanakkor, hogy a legfelkapottabb közösségi médiás platformok brutális erővel formálják a korszellemet, a közízlést, s kiváltképp a női szépségről alkotott képünket. Azok az internetes felhasználók, akik például gyakran fordulnak meg az Instagramon, csupa tökéletes alkatú, divatlapból kivágott modellel találkoznak a képmegosztó felületén. Persze ez az esetek többségében csak a csalóka látszat: az Insta-modellek egy jelentős része bizony egész másképp néz ki a pőre háromdimenziós valóságban, amikor nem tudja retussal palástolni bőrhibáit vagy esetleges túlsúlyát.

Napjainkban, amikor a női szépségről alkotott elképzeléseinket egyre nagyobb mértékben az határozza meg, amit a vezető közösségi oldalakon látunk, kiemelten fontos felhívni a figyelmet ezen oldalak súlyos valóságtorzító hatására. Ezt a nemes missziót most egy Holly Cockerill nevű sminkes vállalta magára. A szakember, aki élete jelentő részét a szépségiparban töltötte el, egy megrázó bejegyzésben mutatta meg, mi is a különbség az agyonszerkesztett közösségi médiás fotók és a csupasz valóság között.

Fotó: 123rf

Lapozz a kijózanító fotókért!

Oldalak

  • 1
  • 2