Fashion&Beauty

Inspiráló Nők 2022: ,,Már kislányként is arról álmodoztam, hogy egy nap ruhákat tervezek" - Kovácsné Dobor Dorina

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Kovácsné Dobor Dorinával beszélgettünk, aki a leginspirálóbb designer kategória díjának egyik esélyese 2022-ben.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu negyedik éve jutalmazza azokat az ösztönző női példaképeket, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége példaként szolgálhat a közösségek számára. Idén is 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével.

A kategóriák 3-3 jelöltjét a jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2022. október 6-án, a gyönyörű Magyar Zene Házában derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, Bors, Naphíre

Ismerd meg a jelölteket: Kovácsné Dobor Dorina

A leginspirálóbb designer kategóriájában idén is három nagyszerű nőt jelölt a bizottság, köztük a 33 éves Kovácsné Dobor Dorinát, aki a DORINKA ruhamárka tulajdonosa és tervezője. Kiskora óta érdeklődik a divat iránt, már akkor arról álmodozott, hogy egy nap saját kollekciója lesz. Ezt az álmát viszont egy másik vágya előzte meg: a családalapítás. Négy gyermek édesanyjaként elmondhatja magáról, hogy büszke és boldog emberként él. A kollekciójával az eleganciát kedvelő nők életét kívánja könnyebbé tenni.

Mit csináltál épp, amikor megtudtad, hogy jelöltek, és a rendezvény részese lehetsz? Mit szóltál a jelöléshez?

Négygyermekes édesanya vagyok, és ha nálunk a családban valaki megbetegszik, akkor mindenki elkapja. Tisztán emlékszem, hogy éppen a négy gyereket ápoltam otthon, amikor megcsörrent a telefonom, és megtudtam, hogy én is jelölt vagyok. Megtisztelőnek érzem, hogy felmerült a nevem a kategórián belül: egyáltalán nem számítottam rá, és nagyon örülök neki. Sőt, számomra már az is jóleső érzés, hogy részt vehetek az Inspiráló Nők gálaestjén.

Hogy látod a nők helyzetét a szakmádon belül?

A divattervezői szakma nagyon telített, úgyhogy azt gondolom, kemény fába vágja a fejszéjét, aki úgy dönt, hogy ezt választja nőként.

Ennek ellenére mégis ezt a pályát választottad. Mi inspirált erre?

Már kislányként is arról álmodoztam, hogy egy nap ruhákat tervezek. Szeretek adni és fontos számomra a jótékonykodás, ezért az első kollekciómat egy jótékonysági rendezvényre terveztem. Szerencsére óriási sikere volt, több mint 7 és fél millió forint gyűlt össze, amit egy az egyben covid-árvák megsegítésére fordítottam. Emellett van egy nagyon kedves barátnőm, Hampel Katalin, aki a régi magyar viselet hagyományait őrző ruhákat tervez. Az ő munkásságából rengeteg inspirációt merítettem ahhoz, hogy belevágjak ebbe a szakmába.

Ezek szerint mindig is tudatos voltál a jövődet illetően. Mit javasolnál azoknak a nőknek, akik még keresik önmagukat, vagy tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogy milyen pályát válaszannak?

Próbáljanak visszagondolni a gyermekkorukra, és arra, mit szerettek, mi kötötte le őket a leginkább, és hogy mi okozott számukra örömöt gyerekként – ehhez akár nézzenek vissza régi képeket vagy videókat. Amikor kislányként ruhát kaptam az édesanyámtól, olyan boldog voltam, hogy madarat lehetett velem fogatni, és már akkoriban is azt néztem, én magam hogyan alakítanám át azt az adott darabot.

Kik a példaképeid? Vannak esetleg olyan nők az életedben, akikre felnézel?

Elsősorban édesanyám nagy példaképem. Sosem voltunk elkényeztetve a testvéremmel, de ami kellett, amire szükségünk volt, mindig megadta nekünk. Ő egy hihetetlenül erős nő, akire fel tudok nézni. A szakmán belül pedig megint csak Hampel Katalin divattervezőt emelném ki, ő ugyanis nagyon magas minőséget képvisel, fantasztikus darabokat készít – mindemellett pedig csodálatos nő. Hatalmas szíve van, megbízható, szóval nagyon jó barátnő. Coco Chanelre is abszolút felnézek szakmailag, a mottóm is tőle van – azaz "a divat változik, a stílus örök".

SZAVAZZ KOVÁCSNÉ DOBOR DORINÁRA ITT!

A jelöltek közül az olvasók online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet október 6-án, a Femcafe.hu - Inspiráló Nők Estje gálán, a Magyar Zene Házában hirdetünk ki.

Leadfotó: Femcafe

Oldalak

Fashion&Beauty
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...