Szinte minden nőt érint: így szokhatsz le az impulzusvásárlásról

Fenntartható divat, slow fashion, second hand, ezek mind olyan kifejezések, melyeket mára már mindenki jól ismer, azonban csak kevesen tudják életvitelüket is ehhez igazítani.

Takács Nóra tippjei

Takács Nóra műsorvezető, a Hogyan legyek jó nő? online sorozatának megalkotója egyben a tudatos vásárlás és az újradizájnolt ruhák egyik legkiemelkedőbb magyar képviselője megsúgta nekünk saját gondolatait a témával kapcsolatban, és azt is elárulta, neki hogyan sikerült ennyi éven át a „jó úton” maradnia.

Az évek múlásával egyre inkább esünk a bőség zavarába, a divatcikkek zabolázatlanul hullanak a világ minden tájáról a lábaink elé, ez pedig nagyban megnehezíti a dolgunkat, ha tudatosan szeretnénk vásárolni. „A 90-es évek fiataljainak egész ruhatára elfért egy szekrényben, most pedig lassan egy szoba sem elég hozzá. Véleményem szerint sokkal egyszerűbb volt úgy élni, hogy nem volt folyamatos vásárlási nyomás mindenkin” – mesélte Takács Nóri. Az impulzív vásárlás egyik legnagyobb veszélye ráadásul, hogy mivel tárgyainkat és ruhadarabjainkat nem egy alkalommal vesszük meg, hanem az évek során halmozzuk fel, nem is sejtjük, hogy mi mindennek vagyunk a birtokában. Éppen ezért Nóri saját tapasztalatai alapján is biztat minket, hogy ragadjunk meg minden alkalmat a szelektálásra, mert elképesztő felfedezéseket tehetünk akár még a gardróbunkban is.

A tippekért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2