Amikor a hideg jót tesz a bőrödnek: ezekben az esetekben igen előnyös is lehet

Tagadhatatlanul itt a tél! Gondoltad volna, hogy a bőrödnek ez akár jó hír is lehet? A mínuszok több szempontból is jótékony hatással lehetnek a testünkre, és a bőrünkre is! Megmutatjuk, hogyan profitál a bőrünk abból, ha fagyosra fordul az időjárás.

A hideg időjárás tisztítja a pórusokat

A hűvösebb időjárás tonikként vagy pórus összehúzóként hathat - csökkenti az eltömődéseket, és kisimítja a bőrt. Lassítja és optimalizálja a faggyúkiválasztást, melynek köszönhetően arcunk bőre természetes védelmet kap, és kevesebb pattanással számolhatunk. A hideg időjárás fokozza a vérkeringést az arcon és az egész testben - ennek következtében csökkenhet a szem és az arc puffadtsága.

Hűvös szobában mélyebb az álom

Sokan szenvedünk álmatlanságtól a nyári melegben. Ezzel ellentétben, hidegben a test természetes reakciója, hogy a csökkenti annak belső hőmérsékletét. Ez a folyamat két óra elteltével indul be, a mély alvás időszakában. A kiadós, mély alvás tehát nagyon fontos a bőr egészséges működéséhez - csökkenti a szem alatti karikákat, és gondoskodik arról, hogy arcunk is ragyogó színben pompázzon. Az alváskutatók szerint egy enyhén hűvös szoba hozzájárul a regeneráló éjszakai pihenéshez.

A folytatáshoz lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2