Iman, a kortalan szépség - David Bowie özvegye 65 évesen is gyönyörű - Galéria

A nyugdíjaskorú, de még mindig aktív szomáliai modell megnyerte a génlottót.

Egy poplegenda felesége

Iman Mohamed Abdulmajid ismertebb nevén Iman, a 90-es évek gyönyörű és sikeres szomáliai származású, amerikai modellje. Az egykori Szomália szaúd-arábiai nagykövetének lánya igen tudatosan építette karrierjét, szépség használva a legfelkapottabb hollywoodi partikra járt, David Bowie barátnője, majd feleségeként pedig színésznői és vállalkozói babérokra is tört.

A színesbőrű szépség olyan híres tervezők múzsája lett, mint Gianni Versace, Calvin Klein, Donna Karan és Yves Saint-Laurent, akinek híres mondata: Az én álmom a nő: Iman. A pályája során a legjobb fotósokkal dolgozott együtt, többek között Helmut Newtonnal, Richard Avedonnal, Irving Penn-nel, és Annie Leibovitzcal. 2000-ben egy időre visszavonult, hogy világra hozza Bowie-val közös kislányát, Alexandria Zahra „Lexi” Jonest, majd négy évvel később megalapította saját szépségápolási cégét.

A modell idén nyáron töltötte be a 65. életévét, de fotóit elnézve ez a számadat némi hitetlenkedésre ad okot. Iman aktív Instagram-oldalán nap mint nap jelennek meg az új képek, amik azt mutatják, hogy ő a nagybetűs, kortalan szépség.

Nézd meg legfrissebb fotóit!

Így festett Iman karrierje legelején, 1979-ben Lord Snowdon divatfotós lencséjén keresztül.
Kattints a további képekért!

Leadfotó és fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Szólj hozzá Te is!