Hold-szépségrutin - tudod, hogyan befolyásolja az égitest a bőrápolást?

Gondoltad volna, hogy a Hold egyes fázisai befolyásolják a szépségrutinod? A téma szakértői kifejtették, hogyan képes az égitest kicsit átformálni a mindennapos bőrápolást, és be kell vallanunk, a sztori érdekesebb, mint amilyennek elsőre tűnhet.

Hold-szépségrutin

Mi, emberek mindig kissé megszállottjai voltunk a Holdnak. Tudjuk, hogy az árapályokon túl sokféleképpen hat ránk, ezért egyre nagyobb az érdeklődés az égitest iránt, amely nemcsak a csillagászokra, hanem az átlagemberekre is igaz. Az úgynevezett "holdi öngondoskodás" iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. A hold öngondoskodása az, amikor felhasználjuk a Hold energiáját, a holdjeleket és annak fázisait, és ezt az energiát a Földön használjuk fel. Noha ez a folyamat termék nélkül is elvégezhető, nem meglepő, hogy egy csomó új krém, illatanyag és más szépségproduktum megpróbálja kihasználni ezt a holdi "varázslatot". "A holdi öngondoskodás iránti érdeklődés az asztrológia lenyűgöző képességének fejlődése, amelyet néhány éve láthatunk" - mondja Melissa Hago, a Fashion Snoops alelnöke. "Ami a horoszkópokkal és a tarot kártyákkal kezdődött, mélyebb merülésbe kezdett a spiritualitásban, az érzelmeinkben és abban, hogyan kell gondoskodni nemcsak elménkről és testünkről, hanem lelkünkről is."

Hago csapata megállapította, hogy a járvány miatt a fogyasztók az egyértelműség és stabilitás keresése érdekében elkezdték kutatni például a kristályokat, az energiagyógyítást és még sok mást, és a holdciklusok is ennek a mozgalomnak a részei. "Úgy gondolom, hogy egyre több fogyasztó igazodik a Hold erejéhez, és azonosulnak azzal, hogy az egyes ciklusok hogyan teremtenek új szándékokat és új kezdeteket" - mondja. "Az újhold az önreflexió és a célok kitűzésének ideje - ez egy éleslátó szertartás - segít abban, hogy havonta frissen induljunk és célokat érjünk el."

A holdfelfogás ősrégi gyökerei

Figyelni arra, hogy mit érzel a Hold változásával, természetesen nem újdonság. "Ősidők óta követjük a holdciklusokat" - mondja Hago. "Legyen szó aratásról, vadászatról vagy gyűjtögetésről, a Hold diktálta az ősi társadalmak életciklusait. Feladata volt a növények növekedésének, az időjárásnak, az árapálynak, valamint az emberek/állatok viselkedésének szabályozása."

Yaqui Rodriguez, a New York-i Queensből származó energiagyógyász úgy véli, hogy minden kultúra egy ponton ugyanazokból az animisztikus gyakorlatokból fakad, amelyek valóban a Földhöz igazodnak (még az európai ősök is nagyon kapcsolódtak az elemekhez és a Holdhoz.) "Az emberek felismerik az újrakezdésben és megújulásban rejlő erőt és azt, hogy ha együtt dolgozunk ezekkel a pozitív energiákkal, akkor képesek vagyunk nagyobb stabilitásra az életünkben."

Cikkünk folytatódik...

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2