Fashion&Beauty

Stílus és kényelem egyben, avagy hogyan válasszunk megfelelő sport öltönyt?

A sportöltöny egy alapvető felsőruházati darab, amely könnyedén ötvözi a stílust és a kényelmet. A modern megjelenésű zakók divatos megjelenést kínálnak az üzleti életben is. Nézzük meg, hogy mi alapján érdemes kiválasztani kedvenc ruhadarabunkat.

Mit takar pontosan ez a stílus

A sport öltönyöknek jellemzően keskenyebb a vállrészük és teljesen testhezállóak. Stílusos és modern megjelenést biztosít anélkül, hogy a kényelem terén kompromisszumot kellene kötnünk.

Ismerjük a méreteinket

Sport öltöny vásárlás előtt pontosan le kell venni a méreteket, de ha nem szeretnénk ezzel sokat vacakolni, akkor egy férfiszabó is tud segíteni ebben. A mellkas, a derék, a nadrág hosszára és a csípő méretekre mindenképpen szükségünk lesz.

Válasszunk minőségi alapanyagot

Mivel egy nagyon testhezálló öltözékről van szó, ezért fontos, hogy az anyaga is minőségi legyen. Légáteresztő és rugalmas anyagok mellett tegyük le a voksunkat, mert ezek biztosítják majd számunkra a legkellemesebb viseletet. A gyapjú is jó választás lehet, de azt inkább a hidegebb időjárási viszonyok esetére tartogassuk. Az elasztán vagy az elasztánt is tartalmazó keverékek lehetnek a legideálisabbak.

Figyeljünk oda az apró részletekre is

A karcsúsított fazonoknál minden apró részletre érdemes odafigyelni, hogy tökéletesen illeszkedő fazont választhassunk. Nézzük meg a vállakat, a derékrészt és a csípőt. Teljesen a testünkre kell simulnia az öltönynek és nem lehet sem túl bő, sem túl szűk. Az öltönynadrág szabásvonalát is nézzük meg. Itt a lábszárnak keskenyebbnek kell lennie, de nem lehet kényelmetlenül szűk. A szettnek általában rövidebb fazonú a felsőrésze és a nadrágja is.

Az ing és a nyakkendő kiválasztása

Ennél a szettnél nagyon oda kell figyelnünk az ingek és a nyakkendők kiválasztására. Válasszunk jól illeszkedő és keskeny gallérú inget, amely tökéletesen illeszkedik az öltöny szabásához. Kísérletezzünk különböző szélességű nyakkendőkkel, úgy, hogy azok szintén harmonizáljanak az öltönnyel.

Minták és textúrák

Bár az egyszínű színek a klasszikusak mi mégis azt javasoljuk, hogy ne féljünk kísérletezni a mintákkal. A vékony csíkok, a halszálkás minta különleges lehet és fokozhatják a vizuális látványt anélkül, hogy veszélyeztetnék a karcsúsított fazont. A klasszikus színek közül a tengerészkék, a szénszürke vagy a fekete jó választás lehet, hiszen különböző alkalmakon viselhetjük. Ha bevállalósak vagyunk, akkor kipróbálhatjuk a világosabb árnyalatokat is, mint például a khakit vagy a világosszürkét.

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Fashion&Beauty
Lifestyle
Sztárok
Priscilla Presley nemrég régi emlékeket idézett fel, és őszintén mesélt arról, milyen is volt igazán együtt élni Elvis Presleyvel a memphisi Gracelandben.
Sztárok
Katalin hercegné és Vilmos herceg igyekeznek megóvni gyermekeiket a túlzott médiafigyelemtől, olykor-olykor azonban megörvendeztetik a rajongókat egy-egy családi kulisszatitokkal – épp így tett a...