High-tech hatóanyagok, amik ragyogóvá varázsolják a bőrödet

Nem tudsz eligazodni a különleges hangzású hatóanyagok világában? Most összegyűjtöttünk pár információt a legjobb high-tech hatóanyagokról, melyek ragyogóvá varázsolják a bőrödet.

Hialuronsav

A hialuronsav egy természetes poliszacharid, amely minden szövetben megtalálható és ott a szintézise vagy bejuttatása után pár nap alatt lebontódik. Az emberi testben többek között vízmegkötő, illetve az ízületekben és izmokban síkosító szerepet tölt be. Egy molekulája 1000 vízmolekulát képes megkötni. Az emberi bőr alapvető alkotóelemeként is ismert hialuronsav mennyisége idővel csökken a bőrben, ez pedig ráncosodáshoz vezethet. A hialuronsavat tartalmazó krémek ezt a folyamatot lassíthatják le jelentősen.

Ectoin

Az ectoin igazi csodaszer, hisz nem csak megvéd a napsugárzás okozta idő előtti öregedéstől, de regenerálja a károsodott sejteket is, sőt segít megőrizni és növelni a bőr folyadéktartalmát. Ez a hatóanyag hidrátburkot képez a sejtek körül, fenntartva azok megfelelő működését, még mostoha körülmények között is valódi hidratálást biztosítva.

Hiadizin

A furcsa nevű hatóanyag nem más, mint egy, a tengerben élő baktériumtörzsből előállított anyag, ami hatékonyan és tartósan megnöveli a bőr nedvességtartalmát.

Fotó: amazingwellnessmag.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!