Fashion&Beauty

Ha csak egy hatóanyagot használnál a bőrödre, ez legyen az: csodát fog művelni az arcoddal

Lehet, hogy hallottál már az A-vitaminról (más néven retinol), a C-vitaminról, de ismered a niacinamidet, másnéven a B3-vitamint? A niacinamid az egyik szupersztár összetevő a bőrápolásban.

De mire is jó pontosan?

Ami igazán figyelemre méltó benne, az az, hogy képes több feladatot is elvégezni: egyetlen összetevő, ami gyengéden kezeli a bőrpanaszokat. Ráadásul ez a sokoldalú hatóanyag minden bőrtípuson alkalmazható. A niacinamidről kimutatták, hogy segít a faggyútermelés normalizálásában, így nagyon hasznos a zsíros és kombinált bőrtípusúaknak. Ennek az összetevőnek még antibakteriális hatása is van, csökkenti a pattanásokat és halványítja a pigmentfoltokat, segít megelőzni azokat. Azt is tudni kell róla, hogy erősíti a bőr védő funkcióját, így különösen előnyös a szárazabb bőrűeknek. Ezenkívül segíti a keramidok termelését, amelyek apró lipidek, amik hidratálják a bőrt. A niacinamidnek anti-aging hatása is van: serkenti a kollagéntermelést, ezáltal pedig csökkenti az apróbb ráncokat. Dr. Maryam Zamani világhírű plasztikai sebész és esztétikai orvos szerint a niacinamid az egyik leghatékonyabb bőrápoló összetevő. ,,Sokkal ragyogóbb lesz a bőröd tőle, valamint csökkenti a melanin termelődését, ami sötét foltokat okoz" - mondja. ,,Gyulladáscsökkentő is, így számos más bőrbetegség kezelésére is használható."

Lapozz, mutatjuk, hogy hogyan kell használni!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.