Fashion&Beauty

Így kell valójában (hatékonyan) arcot mosni: fogadjunk, hogy eddig te is rosszul csináltad

Minden bőrápolási rutin a helyes, megfelelő tisztítással kezdődik. Enélkül ugyanis nem lesz teljes a rutinunk, és még árthatunk is a bőrünknek.

Így kell helyesen arcot mosni

Bár sokan tudják, az arctörlő kendők pont olyan rosszat tesznek a bőrünknek, mint a környezetnek. De még a micellás víz vagy a lemosó használatakor is elkövetünk hibákat, amely azt eredményezheti, hogy nem lesz megfelelően tiszta a bőrünk, vagy akár kárt is tehetünk benne. Az első és legfontosabb lépés (amennyiben az esti arcmosásról van szó), hogy eltávolítsuk a sminket és szennyeződéseket a bőrről. A kétlépéses arcmosási rutin a legmegfelelőbb, aminek a menete a következő: először egy vattakorong és micellás víz segítségével törüljük át az arcunkat. Ha vízálló sminket használtunk, akkor érdemes kétfázisú (olajos) micellás vizet bevetnünk. Ezután pedig válasszunk egy olyan arclemosót, amely a bőrtípusunknak megfelel. Ha olajosat választunk, akkor utána mindenképpen érdemes egy vízbázisúval is átmosni az arcunkat, ugyanis ez eltávolítja a maradványokat. Olajos arclemosó használatánál az első lépés (micellás víz) elhanyagolható.

Mutatjuk is leegyszerűsítve, hogy mi a helyes lépés, és mire kell odafigyelni!

Összefoglalva a kétlépéses arcmosási rutin kétféleképpen valósulhat meg. micellás víz –> vízbázisú arclemosó olajos lemosó –> vízbázisú arclemosó De más dolgokra is érdemes még odafigyelni. Lapozz!
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Arról mindenki tudott, hogy Sebestyén Balázs felesége elképesztően gyönyörű. Most azonban Sebestyén Vikinek tervei vannak, amivel nagyot szeretne robbantani.
Lifestyle
Szoboszlai Dominik ugyebár jelenleg nem is játszik a sérülése miatt. Sajnos úgy néz ki, hogy a Chelsea elleni rangadón se lesz bevethető.
Sztárok
Első ránézésre meg sem mondanánk Pippa Middletonról, hogy három gyermeket hozott világra: Katalin hercegné húgának olyan lapos és izmos a hasa, mint egy fitneszmodellnek.