Fashion&Beauty

Erre az arcápolási termékre minden nőnek szüksége van: olyan lesz tőle a bőröd, mint a babapopsi

Hamarosan itt a tavasz, ez pedig azt jelenti, hogy némiképp megváltozik a bőrápolási rutinunk. Mutatjuk, hogy mit érdemes még most használnod, hogy ragyogjon a bőröd.

Így hámlassz helyesen:

A bőrápolás egyre fontosabb a nők körében, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy rengetegen kialakítottak már maguknak egy arcápolási rutint. Sokan azonban azt nem tudják, hogy a hámlasztás is nagyon fontos lépése, és ezt már otthon is nyugodt szívvel elvégezhetjük. Fontos azonban, hogy betartsunk minden lépést annak érdekében, hogy tényleg biztonságos legyen az otthoni hámlasztás.

A hámlasztás szinte bármilyen bőrrel csodákat tud tenni, de fontos, hogy mindig az adott problémának és élethelyzetnek megfelelő kozmetikumot válasszuk. Ez a kezelés korhoz sem kötött: a fiatalabb és érettebb bőrnek ugyanúgy hasznos lehet. Az időzítés azonban nem mindegy, hiszen egy ilyen kezelés után a bőr sokkal érzékenyebbé válik a napfényre, ezért is érdemes legkésőbb kora tavaszig beiktatni. Arról nem is beszélve, hogy egy hámlasztókúrát követően a bőrük sokkal élettel teltebb, látványosan fiatalosabb lesz. Az otthoni hámlasztás gondolata sokak számára még mindig félelmetesnek tűnhet, hiszen a sav tartalmú hatóanyagok első hallásra mindenképpen szakember bevonását igényelnek. Ma azonban már számos olyan készítmény létezik, amelyeket otthon is bátran használhatunk. Sőt, sok natúr kozmetikum is van, ami olyan természetben található savakat tartalmaz mint a tejsav vagy akár a gyümölcssavak. Fontos azonban, hogy mielőtt bármibe belevágsz ismerd meg a bőrödet és kozmetikusoddal konzultálva állapítsd meg, mely típusú hatóanyagok lesznek számodra a legmegfelelőbbek, és milyen intenzitással használd azokat.

Mutatjuk, hogy mire kell odafigyelni:

“Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy egyes növényeknek milyen sok felhasználási módja van, hogy egy egyszerű alma vagy szőlő sokkal többet is tehet értünk, mint a napi gyümölcsadag kipipálása. Ez a két összetevő a regeneráló és hidratáló hatásáról ismert naspolyával és tejsavval megfelelően kombinálva segítséget nyújthat a bőr felszínén található elhalt hámsejteket eltávolításában, segíthet a bőr megújulásában, javíthatja vízmegkötő képességét és ráncsimító hatása is van. És, ami a legfontosabb: a gyümölcsös közegnek köszönhetően a hatóidő után sem károsítja a bőrfelületet, csak a bőrfelszínen hat, így tényleg biztonságos, akkor is, ha valaki először próbája ezt a kezelést” - vallja Saliga Barbara, az Ilcsi kozmetikusa.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images

Oldalak

Fashion&Beauty
Bed&Love
Mi áll a 35 éven aluli férfiak körében egyre népszerűbb gyakorlat hátterében?
Lifestyle
A Skorpió csúcsformában lesz a következő hetekben! Íme, júniusi előrejelzésünk!
Sztárok
Először 2020-ban került kórházba, akkor tüdőrákkal diagnosztizálták. A betegség mostanra sajnos az agyára is átterjedt.