Hajvasalás hidegen - 4 trükk, hogyan egyenesítsd ki a hajad vasaló nélkül

A forró levegő, az állandó formázás és a kémiai anyagok használata előbb-utóbb még a legegészségesebb hajat is tönkreteszi. Ha viszont mindenképpen szögegyenes loknikat szeretnél, próbálj ki inkább egy „hideg” módszert, ami ugyan nem olyan hatékony, de sokkal kíméletesebb. Mutatunk négyet, amiből válogathatsz, aszerint, hogy mennyi időt tudsz rááldozni a folyamatra.

Addig fésüld, amíg meg nem szárad

Persze nem arra gondolunk, hogy egy órán keresztül állj a tükör előtt és fésülgesd magad. Elég, ha nagyjából 5 percenként átmész a fürtökön a hajkeféddel. Miután egy tincset megfésültél, fogd meg a végét az ujjaiddal, és húzd pár másodpercig, hogy ezáltal is egyenesedjen. Az egészet addig folytasd, amíg a teljes hajtömeg meg nem szárad.

Csavard fel

Már nem hajcsavarókkal, végülis nem göndöríteni szeretnéd a hajadat, hanem épp ellenkezőleg. Először fésüld ki a nedves hajat, fogd copfba, aztán kezdd el megcsavarni. Addig folytasd, amíg elérsz a hajvégekig, ezután csavard fel az egészet egy kalácsba és rögzítsd hullámcsatokkal. Ha extra eredményt szeretnél elérni, használd a hajszárító hideg fokozatát és szárítsd meg.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!