Fashion&Beauty

Csupán egy dolgot változass meg a hajmosási szokásodon és gyönyörű lesz a hajad

Annak ellenére, hogy az évek során különféle krémek, szérumok és kezelések széles palettáját próbálhattuk ki, sokunknak soha nem sikerült megnyernie a harcot a száraz és sérült hajjal szemben. Rengeteg állandó stressztényező van, mint például az időjárás, az összefogott haj és a vizes tincsek fésülése, amelyek hatalmas kihívássá tették ezt a csatát.

Így hozhatod rendbe a hajad

Hogy többet megtudjunk a mosás előtti kezelésekről, és arról, hogy valóban megérik-e a felhajtást, egy vezető trichológust, valamint egy fodrászt és oktatót kérdezett meg a HelloGiggles. Együtt segítettek kibogozni a leggyakrabban feltett kérdéseket.

Mi is valójában a hajmosás előtti kezelés?

Mark Blake, a Harley Street nemzetközileg elismert trichológusa úgy írja le az előzetes hajápolást, mint a haj "poli-töltőanyagát". "Lényegében a mosás előtti kezelés célja a haj előkészítése" - magyarázza. "Ha kondicionálod a hajad, az nagyszerű érzés, de abban a pillanatban, hogy kilépsz a zuhanyból, összegabalyodnak a szálak. Ez azért van, mert a hajad tele van apró résekkel, amelyek megtelnek vízzel. Amikor a víz elpárolog, érezhetővé teszi a merev szálakat." Az előmosás víz helyett kondicionáló kezeléssel pótolja ezeket a hiányosságokat, ami rugalmasabbá és tápláltabbá teszi a hajat. Ezt a lépést jelentheti a fejbőrradír, az olajos kezelés vagy a méregtelenítő kezelés alkalmazása.

Milyen előnyei vannak a mosás előtti kezelésnek?

"A mosás előtti kezelések extra nedvességet adnak, és segíthetnek a haj méregtelenítésében is" - mondja Jessica Scott Santo, professzionális fodrász és balayage-oktató. Hozzáteszi, hogy kiválóan eltávolítja a felesleges hajformázó termékeket és a fejbőrre lerakódott olajat.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Sztárok
Vecsei H. Miklós a Sunday Brunch c. műsor vendége volt, ahol többek között a Vígszínház és Eszenyi Enikő botrányáról is beszélt, valamint elmondta véleményét az intézmény jelenlegi vezetőjéről,...