Fashion&Beauty

A természetes kozmetikum, amitől a hajad ragyogó és élettel teli lesz

A következőkben szakértőnk, Kovács Melinda ismerteti a kézműves szappan előnyeit a hajápolásban.

Hajmosás szappannal

A természetes kézműves szappanokat nemcsak fürdéshez használhatjuk, hanem bizony moshatunk vele hajat is. Ha eddig nem mertél venni szappant hajmosáshoz, akkor bátran ajánlom, próbáld ki! Hidd el, elégedett leszel az eredménnyek, és utána nem akarsz majd más sampont és balzsamot használni.

Hogyan moss hajat szappannal?

1. Vizezd be a hajadat, majd a szappant vagy közvetlenül a hajon habosítsd be, vagy a kezedben (kinek melyik technika válik be). Arra ügyelj, hogy a szembe ne kerüljön, mert csíp. Ezután dörzsöld át a hajad a megszokott módon.

2. Ezután jön a titok: kb. 2 liter vízbe tegyél 1 evőkanál ecetet vagy citromlevet. Keverd el, és jól öblítsd át a hajadat.

Ez az ecetes, vagy citromos öblítés azért kell, mert a szappan lúgos és a kemény vízzel egy olajos réteget képez a hajszálakon, valamint kinyitja a haj pikkelyeit. Az ecetes/citromos víz savas, és semlegesíti a lúgos szappanmaradékot, bezárja a haj pikkelyeit és szép fényes, könnyed, sima hajad lesz szárítás után.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Recept
Vannak magyaros ételek, melyek híre már bejárta a világot, most mutatjuk azt az ötöt, amely a legnépszerűbb a külföldiek körében.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...