Hirdetés

Lehet, hogy te is rosszul mosol hajat? – 8 tévhit, amit most eloszlatunk

Azt gondolnánk, hajat mosni mindenki tud, ez az a dolog, amit elég nehéz elrontani, pedig a szakértők szerint nem így van. Mutatjuk, hogyan is kellene helyesen csinálni.

Arcunk, bőrünk védelmére sokkal többet áldozunk, mint a fejbőrünkre és a hajunkra. Néha előkerül a hajkondicionáló, esetleg egy pakolás, de egyébként letudjuk ezt a kérdést egy hajmosással. Ebben az esetben legalább csináljuk ezt helyesen. Van néhány tévhit, amit ideje megcáfolni

Nem szabad heti egynél többször hajat mosni

Nem igaz. Abban az esetben nem szabad, ha a mosással károsítod a hajad, márpedig ha így van, akkor valamit nem jól csinálsz. Az arcunkat és a kezünket is megmossuk naponta, miért ne tehetnénk ugyanezt a hajunkkal?

A sampon és kondicionáló egyben jó dolog

Téves. A hajspecialisták egyáltalán nem ajánlják ezeket a termékeket, mert ilyenkor a két hatóanyag egymás ellen dolgozik. A sampon rész nem tudja lemosni kellően a balzsamot, ezért fordulhat elő, hogy a haj ezután gyorsan zsírosodik vagy elnehezedik.

Ha megtaláltuk a nekünk való sampont, miért váltanánk másikra?

Jó kérdés, azért mert samponváltáskor az új termék lemossa az előző maradványait, így sokkal alaposabban tisztítva a hajat. Pontosan ezért ajánlják a szakértők, hogy rendszeresen váltogassuk a samponunkat.

Mosás előtt nem szabad megfésülködni, mert töredezni fog

Éppen ellenkezőleg, ha mosás előtt átfésüljük a hajat, az sokkal kevésbé fog gubancolódni, így nem kell annyira megküzdenünk a kibogozásával sem.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!