Visszatér a ronda hajkiegészítő, amit hetedikes korodban viseltél

13 évesen talán menő volt, de most már bűncselekmény.

Hajkiegészítők a '90-es évekből

Méretes hajcsat

A divat egy érdekes dolog, ami folyamatos körforgásban van: amint valamilyen trend kikopik, máris egy új (vagy épp régi) lép a helyébe. Nem egyszer láttuk már, hogy a legnagyobb dizájnereket is megihlették a retró kiegészítők, ezért visszahozták őket a modern korba. Legutóbb is ez történt, ugyanis a New York-i Fashion Weeken két neves tervező is előrukkolt egy-egy régi darabbal, amiket még hetedikes korunkban hordtunk.

Talán mindenki emlékszik még azokra a méretes csatokra, melyek rendszeresen a hajunkban díszelegtek 13 évesen. Hála Alexander Wangnek ismét kihasználhatjuk őket, hiszen a divathéten ezekkel támogatták meg a felvonuló modellek frizuráit. A fodrász, aki elkészítette a viseleteket azt mondta a Harper's Bazaarnak: "Imádom, amikor valami ismét bekerül a trendek közé, és átformáljuk kicsit a mai elvárásoknak megfelelően. Tudom, hogy nem ez az első eset, hogy retró kiegészítőt hozunk vissza, de egyszerűen túl menők ahhoz, hogy ne tegyük meg".

Hajráf

Nem csak a nagy csatok, de a régen imádott, műanyag hajráfok is megvetették lábukat a New York-i Fashion Weeken. Anno - körülbelül hetedikes korunkban - ezekben is rohangáltunk, a Prabal Gurung 2018-as őszi kollekciójának bemutatóján pedig a modellek ismét viselték a kiegészítőt. "Nem szuper? Megrendelheted Amazonról vagy besétálhatsz bármelyik üzletbe és megveheted. Igen, ez is retró, de nagyon praktikus és szerintem elég laza" - mondta Anthony Turner fodrász, aki elkészítette a divatshow-ra a lányok frizuráját. Le mernénk fogadni, hogy mivel Gigi Hadid és Ashley Graham is rábólintott a régi darabra, hamarosan az utcákon is elterjed, és semmit nem tehetünk ellene.

Leadfotó: Giphy.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!