Fashion&Beauty

Hajápolási tippek a mindig vonzó hajkoronáért

A fényes, egészséges hajkorona sokunk álmai között szerepel. A szőkítés, a vegyi hatások, a folyamatos szárítás és egyenesítés, az általános egészségi állapot és az életmód egyaránt befolyásolják azt, hogy mennyire vagyunk elégedettek a tükörben látottakkal. Köztudott, hogy a szőkített hajat kifejezetten nehéz egészségessé varázsolni, de egyébként is problémás lehet a dolog, ha a nem megfelelő készítményeket használod, vagy éppen nem jól. Cikkünkben hasznos hajápolási tippekkel igyekszünk segíteni a könnyen kezelhető, egészséges és szép tincsek megvalósításához.

Drogériás, professzionális, vagy dermokozmetikum?

A termékválasztás során elsősorban arról érdemes dönteni, hogy megelégszel a hagyományos, drogériás samponokkal és balzsamokkal, vagy inkább többet költesz, de koncentrált hatóanyagokkal szeretnéd ápolni a hajad, méghozzá professzionális termékekkel. A dermokozmetikumok egy külön kategóriát képeznek, hiszen rendszerint mentesek azoktól az összetevőktől, amiket sokan szeretnének elkerülni a hajápolás során. Nem az illat az első, sokkal inkább a hatékonyság és a kíméletes gondoskodás.

Te hogyan mosol hajat?

A hajápolás a megfelelő hajmosással indul. Nem elég a fejtetőre önteni egy adag sampont, majd a habzás után lemosni. Fontos, hogy a tarkótól indulva történő mosás, és legalább kétszer érdemes samponozni. Az alapos öblítés nélkülözhetetlen, ez pedig biztosan tovább tart, mint ahogy a legtöbben hinnék. Mielőtt a balzsamot vagy a hajmaszkot azonnal a hajra tennéd, érdemes megtörölni azt. Ha ugyanis a vizes hajra kerülnek ezek a készítmények, akkor a vízzel együtt kifolynak a hajból.

Mi a sorrend?

A sampont követően jöhet a hajmaszk. A Vichy információi szerint először a hajmaszkot érdemes feltenni, majd a hatóidőt és az öblítést követően jöhet a balzsam. Fontos, hogy ezzel még nincs vége a hajápolásnak. Az ún. live-in termékek egyre többek fürdőszobájában megtalálhatók. A hajban maradó készítmények spray, vagy krém formájában használhatók, és gyakran hővédőt is tartalmaznak.

Sampont az aktuális problémának megfelelően!

A samponválasztás mindig kihívás elé állítja az embert. Korpa, hajhullás, száraz hajvégek, érzékeny fejbőr – ezek a leggyakoribb problémák. Fontos, hogy a sampon célirányosan szolgálja az ápolást és a felmerülő állapot javítását. A dermokozmetikumok világában korosztálytól függetlenül mindenki megtalálhatja azt a készítményt, ami gyorsan és hatékonyan támogatja az egészséges fejbőr helyreállítását.

Gondoskodás kívül-belül

A száraz hajvégekkel csodát tesznek a hajban maradó készítmények és a minőségi hajolajok. Az odafigyelés azonban nem merül ki abban, amit a hajra kenünk. A Vichy fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az egészséges életmód, az elfogyasztott alapanyagok és a bőséges folyadékbevitel egyaránt lényegesek a haj állapotát illetően. Az étrend-kiegészítők rendszeres szedése szintén hozzájárul ahhoz, hogy a hajhullás megállítható legyen, és egészségtől ragyogó tincseknek örvendhess. A B7-vitamin, vagyis a biotin, a cink, a folsav, a vas egyaránt hasznos mikrotápanyagok. Akár egy laborvizsgálat is elegendő lehet ahhoz, hogy feltérképezze kezelőorvosod, melyikből van hiányod, és milyen ütemben, mivel érdemes azt pótolni.

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Fashion&Beauty
Lifestyle
Pedig hidd el, a feladvány korántsem annyira bonyolult, amilyennek első blikkre tűnik!
Lifestyle
A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.
Home&Design
Mutatjuk a leglátványosabb fali csempe típusokat, amelyek egytől egyig különlegessé tehetik a konyhádat.