A trendteremtő, olykor giccses Gucci - A divatmárka 100 éves útja

A Gucci márkát, a 136 évvel ezelőtt született Guccio Gucci alapította. A márka a családi viszályok, intrikák ellenére is világhírű divatcéggé nőtte ki magát.

A Gucci márkát Guccio Gucci alapította

Élt egyszer egy ember, aki legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy egy nagyot alkot majd, a semmiből, ami megváltoztatja a divattörténelmet. Kitalálta, megalapította, majd generációról generációra öröklődött a közel 100 éves múlttal rendelkező divatház. A családi viszályok, intrikák és kibékíthetetlen ellentétek ellenére mégis egy világhírű és sikeres céggé nőtte ki magát...és aki nélkül mindez ismeretlen név lenne ma is, a 136 évvel ezelőtt született Guccio Gucci.

Gucci kezdetben nyeregkészítéssel foglalkozott

1881. március 26-án látta meg a napvilágot Firenze városában. Mindössze 16 évesen döntött úgy, hogy szerencsét próbál, ezért Londonba utazott. A Savoy Hotel alkalmazta Őt londinerként, ahol a luxustáskák és bőröndök között élte mindennapjait. Nem volt meglepő, hogy a kifinomult angol nemesség folyamatosan inspirálta Guccio Guccit. Célja az volt, hogy hazatérjen Firenzébe és megismertesse a temperamentumos olaszokkal az előkelő angol stílust, és összekösse a brit elképzeléseket az olasz kézművességgel. 1902-ben tért vissza hazájába, majd csatlakozott a Franzi bőrgyártó céghez. Fáradhatatlan munkája mellett, megnősült, és feleségével Aida-val hat gyermekük született. 1921-ben alapította meg saját üzletét, ahol nyeregkészítéssel foglalkozott, és bőráru készletet kínált vásárlóinak

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!