Gardrób-kisokos - hogyan tárold jól a ruháidat, hogy ne sírjanak

A nők többsége nem úgy bánik a ruháival, ahogy megérdemelnék, ezáltal a minőség romlik, még akkor is, ha csak áll a szekrényben az adott darab. Az alábbiakban adunk pár tippet, hogy egyik cuccod se sírjon a gardrób mélyén.

Szerencsecsomag, azaz ruhazsák

Amikor elraktározzuk a szezonális ruháinkat, akkor szeretjük őket bezsákolni, hogy szuperbiztonságban legyenek. Így azonban könnyen lehet, hogy lassú halálra ítéljük őket. Egy bőrnek például elég kellemetlen illata lesz a legközelebbi kicsomagolásnál, és a kedvenc bundás kabátunk is megsínyli a bezártságot. Azzal nincs baj, ha hosszabb időre átmenetileg nyugdíjazzuk őket, de a méretes védőkalitka tök felesleges. Ez utazásnál jól jön, tárolásnál kevésbé.

Rossz méretű vállfa

Nem tűnik annyira fontosnak, pedig a megfelelő méretű vállfa kiválasztása nagyon lényeges. Általában szeretünk egy darabra több ruhát is felcibálni, pedig a szakértők szerint, ha öt tartóra tíz felső jut, az már probléma, mert így az egymás alatt lévők nem jutnak "levegőhöz", és sérülhet a minőségük. Az sem mindegy, milyen széles az adott akasztó, érdemes olyat beszerezni, ami pont végigéri a blúzt a két vállvarrás között, nem is hosszabb, nem is rövidebb.

A kötöttet nem akasztjuk

A kötött felsőket nem tanácsos vállfára tenni és felakasztani, mert kinyúlnak és elvesztik a formájukat. Tároljuk őket inkább simán a polcon, annál biztosabb hely nem is kell nekik. Ha nem muszáj, sok mindent ne pakoljunk rájuk, inkább kerüljenek felülre, hogy ne nyomódjanak össze. Igen, ezekre ennyire kell(ene) vigyáznunk.

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2