Ma 99 éves Gábor Zsazsa – Magyar nőként az amerikai luxus megtestesítője lett

Miss Hungary-ként kezdte, hozzáment egy Hiltonhoz, csillagot kapott a hollywoodi Walk of Fame-en és dalt is írtak róla. A világ „legzsazsább” színésznője 99 éves.

Gábor Sári néven látta meg a napvilágot 1917-ben Budapesten, alig 19 ével később pedig az ország legszebb nőjének választották. 1941-ben költözött Hollywoodba, majd egészen filmbe illő életet élt. Kilencszer házasodott, jelenlegi férjével, Frédéric von Anhalttal 1986-ban keltek egybe. Hullámhegyek és hullámvölgyek követték egymást élete során, lánya, Francesca Hilton fogantatása sem volt mindennapi, a színésznő életrajzi könyvében leírja, hogy akkori férje, Conrad Hilton (aki nem mellesleg a Hilton-szállodalánc megalapítója) megerőszakolta és teherbe ejtette. Lányuk már a válás után született, sikeres fotós, könyvkiadó és színésznő volt, majd tavaly tragikus körülmények közt elhunyt. Erről Zsazsa a mai napig nem tud, egészségi állapota nagyon törékeny, ezért a fiatal playboyokéhoz hasonló életet élő férje úgy ítélte meg, hogy a szomorú hírbe beleroppanna.

A legamerikaibb magyar

Gábor Zsazsa egy igazi jelenség, nevét mindenki ismeri világszerte, születésnapja alkalmából visszatekintünk dívás stílusára, ami az egyik legamerikaibb színésznővé tette a magyar lányt.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!