Fashion&Beauty

7 kérdés, amit mindenképpen fel kell tenned a fodrászodnak: a hajad meghálálja majd

Van néhány kérdés, amit mindenképpen érdemes feltenned a fodrászodnak, így egészen biztosan elégedetten mész majd haza.

A kulcs a kommunikáció

Gyakran félelmetes beülni a szalonszékbe, hiszen ha például egy új stílust próbálunk ki, sokszor félhetünk attól, hogy mennyire fog jól állni nekünk a végeredmény. Éppen emiatt, csakúgy mint az élet minden más terület, itt is elengedhetetlen a kommunikáció. A lényeg az, hogy a fodrászok azt szeretnék, hogy tetsszen a haj, amit elkészítenek neked. Ezért fontos, hogy kérdéseket tegyél fel nekik a folyamat során. Így mindketten elégedetten mentek haza: ő elkészít egy csodaszép frizurát, te pedig tisztában leszel azzal, hogy hogyan tudod megőrizni a stílust, milyen a hajtípusod, és hogyan kell ápolnod.

Mutatjuk, hogy milyen kérdéseket érdemes feltenned a fodrászodnak:

1. Milyen a hajam és a fejbőröm általános egészségi állapota? Egy 1-től 5-ig terjedő skálán kérd meg a fodrászod, hogy értékelje a hajad és a fejbőröd állapotát. Ez kényelmes módot biztosít a hajstylistodnak arra, hogy felvesd a haj egészségének témáját. A fodrászod kezeléseket és termékeket is tud ajánlani ha rossz állapotban van, így újra formába tudja hozni a hajat. Segíthet megtalálni a problémák gyökerét. Az egészséges hajhoz egészséges fejbőrre van szükség, ezért kiemelten fontos ügyelni a szárazságra vagy viszketésre, valamint a zsírosodásra. Az egészséges fejbőr megőrzése ugyanolyan fontos, mint a száraz haj kezelése.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: Byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.