Átadták a díjakat a hazai divat-Oscaron: ők lettek a divatszakma nyertesei

Május 19-én az Akvárium Klubban több száz fő részvételével került sor a hazai Divat-Oscar átadásra. A 12.Fashion Awards Hungary-t óriási érdeklődés követte, mindenki képviselte magát, aki meghatározó a divatszakmában, de számos celebritás is tiszteletét tette az eseményen.

A 2022-es gála azért is volt rendhagyó, mert idén több új kategóriában kerültek átadásra díjak. Idén először ítéltek oda díjakat az Év női- és férfiruha divattervezője számára, az Év divatbloggere kategóriában is először vehette át a nyertes ezt a kitüntető díjat. A Magyar Divatért díj – életműdíj szintén a 2022-es Fashion Awards gálán került először kiosztásra. Két olyan kategória is szerepelt az eseményen, ahol minden jelölt átvehette a szobrocskát. Az Év Divateseménye Kategóriában a Budapest Central European Fashion Week és a Random Shooting Day is kapott elismerést, hiszen a szakma egyformán ismerte el mindkét divateseményt.

fashion awards divat divatesemény

A Magyar Divatért díjjal olyan személyeket díjaztak a szervezők, akik több évtizedet töltöttek a divatszakmában és hozzájárultak a magyar divatszakma fejlődéséhez. Ez a díj példázza legjobban, hogy a divatszakmában a háttérben tevékenykedő személyek munkája épp olyan fontos, mint a reflektorfényben dolgozóké. Így ebben a kategóriában Sipos Zita sminkmester, Hajas László mesterfodrász és Náray Tamás divattervező vehetett át díjat. Náray Tamás évek óta Spanyolországban él, így nem tudott részt venni az eseményen, de videóüzenetben köszöntötte a gála résztvevőit.

2022. májusa az „Európai Sokszínűségi Hónapja”, amihez idén csatlakozott a Fashion Awards Hungary is, ezért arra kérte vendégeit, hogy lehetőleg színes ruhát viseljenek. A résztvevők éltek is a lehetőséggel és sorra vonultak fel a színesebbnél színesebb ruhaköltemények. A magyar divatszakma és annak minden képviselője elkötelezett a sokszínűség és az egyenlőség mellett, ugyanis ezen területen hagyományosan erős és széleskörű az elfogadás és a mindenféle újdonság, másság befogadása. Egyszerűen a divat ilyen, időről-időre megújul és szétfeszíti az eddigi kereteit. Jellemzően itt hódít először minden, ami új, nem megszokott, más színű, más formájú, más anyagú, más szabású stb. Ezért is „teremti meg” újra meg újra a divat a legkorszakalkotóbb szakembereket, és „termeli ki” a nem megszokott formációkat, a legújabb „kreálmányokat”.

Lapozz, hogy megtudd, kik voltak a nyertesek!

Oldalak

  • 1
  • 2