Fashion&Beauty

Ezekre figyelj oda - Súlyos hibák a napozószer alkalmazásakor

A barnább bőr érdekében sokan döntenek úgy, hogy alacsonyabb faktorszámú napozószert választanak vagy mellőzik annak használatát - pedig ezzel sokkal többet ártunk a bőrnek, mint elsőre gondolnánk. Íme 4 hiba, amit gyakran elkövetünk napozáskor!

Nem megfelelő védelem

A boltokban rendkívül sokféle faktorszámú készítmény közül válogathatunk, így nem csoda, ha néha beleesünk a csapdába – az SPF érték ugyanis azt mutatja, hogy az UVB-sugarak hány százalékát blokkolja az adott termék. Vásároljunk olyan fajtákat, amik az UVA és az UVB-sugárzás ellen egyaránt védenek, ezzel megelőzhetjük a bőrrákot és a korai öregedését is.

Nincs beszívódási idő

Sokan követik el azt a hibát, hogy a naptej felvitele után egyből a vízbe rohannak – így azonban nem marad elég idő a hatóanyagok aktiválódására. Negyed órával a fürdőzés előtt alaposan masszírozzuk be a bőrünkbe és figyeljünk oda az egyenletes elosztásra is.

Fotók: pictures.4ever.eu, pinterest.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.
Home&Design
Visszaszorulóban a csomagolóanyag, hódít az újrahasznosított tasak és a mobilappos világítás.