Testhezálló dresszek és nevetséges jelmezek - Az Eurovízió első elődöntőjének legemlékezetesebb ruhái

Korábban már mi is megírtuk, hogy a magyar versenyző, Freddie bejutott az idei Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, most pedig ideje, hogy az előző este fellépőruháiról is szó essen! Természetesen ezúttal is voltak emlékezetes darabok, amelyeket össze is gyűjtöttünk egy csokorba!

Akik Jennifer Lopeznek képzelték magukat

Ezúttal sem maradhattak ki a fellépők közül a lengén öltözött, átlátszó vagy éppen kövekkel kirakott, testhezálló ruhát húzó énekesnők. Iveta Mukuchyan (Örményország), Samra (Azerbajdzsán) és Ira Losco (Málta) is ezzel próbálkozott idén, és úgy tűnik sikeresen: mindhárman bejutottak a döntőbe. Úgy gondoljuk, a máltai énekesnő választott a legjobban, ráadásul tudva, hogy kisbabát vár, külön elismerés jár neki: valószínűleg a laikusoknak fel sem tűnt a pocakja, a kivillanó combja elvonta róla a figyelmet.

A futurisztikus "fém páva"

Igen különleges fellépőruhát választott a horvát Nina Kraljić: a fa motívumokat ábrázoló kimonó jellegű jelmezt a dal elején viselte. Háttértáncosai ezt követően letépték róla, így előbukkant a nem kevésbé extravagáns, ezüstösen csillogó darab, amelytől a rosszindulatú internetezők szerint egy fém pávának tűnt. Nos, két dolog biztos: Lighthouse című dala nagyon jó, be is jutott vele a döntőbe, ezzel a jelmezzel pedig esélyesként indul az idei Barbara Dex-díjért, amely során a legrosszabbul öltözött előadó címét hirdetik ki.

Aki nagyon mellényúlt

Azon sem csodálkoznánk, ha a bosnyák énekesnő, Dalal vinné el a legrosszabbul öltözött előadó díját, vöröses árnyalatú ruhája ugyanis nagyon rossz választásnak bizonyult. A gyönyörű hangú sztár (aki végül csapatával együtt ki is esett) egy alul tüllben végződő, testhezálló darabot húzott, amely oldalnézetből különösen előnytelenül állt rajta.

A retró nagymesterei

A finn énekesnő révén a 90-es, a san marinói énekes által pedig egészen a 80-as évekig repülhettünk vissza az időben. Nem csak a dalaik voltak retró stílusúak (egyikük sem jutott be a döntőbe egyébként), hanem a hozzá választott fellépőruhák is. Sandhja, egy előnytelen, hátul teljesen kivágott halványkék overált választott, míg Serhat öltönyben és kalapban lépett a színpadra körülvéve csupa csillogó ruhás, göndör hajú háttértáncossal.

Fotók: Anna Velikova (EBU), Rolf Klatt (SBS)

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!