Fashion&Beauty

Így lesz tökéletes az esküvői smink: 3+1 aranyszabály a nagy napra

A stílusidegen, elfolyt smink akár egy sima hétköznapunkat is könnyedén tönkreteheti, miért kockáztatnánk a lekülönlegesebb napokon?

Ilyen az esküvőkompatibilis smink

Akár menyasszony, akár koszorúslány szerepében pompázunk, de még vendégként is érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk sminkünk elkészítésére és arra, hogy egész nap tökéletes fényében tündökölhessen. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője elárulta nekünk az esküvőkompatibilis sminkek alapszabályait, amelyeket betartva biztosan nem kell majd sminkünk miatt feszengenünk a nagy napon.

Passzoljon stílusunkhoz!

Nincs furcsább egy felismerhetetlen menyasszonynál. Nagyon fontos, hogy sminkünk elkészítésekor ne csupán az aktuális divatot és hóbortokat vegyük figyelembe, mindig tartsuk szem előtt saját, hétköznapi stílusunkat is, hiszen így hozhatjuk ki a legtöbbet önmagunkból. Szép összhatást kelt, ha a sminkünk színvilágában megjelennek ruhánk, csokrunk és esküvői dekorációnk árnyalatai, de fontos, hogy ezek is illeszkedjenek személyiségünkhöz.

A klasszikus menyasszonyi smink finom, nem túl hivalkodó, és kihangsúlyozza viselője természetes szépségét. Az arcsminket tekintve, egy könnyed, egyenletes alapozás, bronzosítás és üde arcpír mindenki számára előnyös lehet, amelyet feldobhatunk egy finom highlighterrel. A szemsminknél érdemes finom satírozással dolgozni, a tekintet megnyitására és a szemszín kiemelésére törekedni. „Barna vagy zöld szemhez a világosabb, bézses vagy barackos árnyalatokat szeretem használni, barnás színekkel árnyékolok, esetleg egy leheletnyi feketével a szempillatőben, amelyet pezsgő vagy arany színnel fűszerezek. Kék szemhez a világos szín lehet fehér, törtfehér vagy halvány rózsaszín, árnyékoló színnek hideg barnát vagy finom szürkét szoktam választani, amelyet pici ezüsttel dobok fel. Általában a kevesebb több elvet követem, de a szempillákat mindig kihangsúlyozom, hiszen így gyönyörűen megnyithatjuk a tekintetet” – mesélte Károlyfi Edit. „Rúzs tekintetében szeretek a klasszikus nude árnyalatok közül válogatni, a modell tónusaihoz passzoló rózsaszínes, mályvás, barackos árnyalatokat tartom praktikusnak a jeles alkalmakra. Azonban esetenként, a hölgy karakterétől függően, akár finom pirosra festett ajkakat is készítek, visszafogott szemsminkkel és diszkrét tusvonallal” - tette hozzá a Szépségszakértő, aki gyakran sminkel esküvőkön.

Lapozz tovább!

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.