Fashion&Beauty

Meglepő célra használta a rúzsát II. Erzsébet királynő

II. Erzsébet királynő karizmatikus vezető és képzett diplomata volt, és mint kiderült, nagyon simán kezelte a kínos társadalmi helyzeteket anélkül, hogy ezt bárki észrevenné.

Rúzsával jelzett a nagy eseményeken

70 éves uralkodása alatt a királynőnek több ezer emberrel kellett találkoznia, ami valószínűleg sokszor kicsit megerőltető volt. De kiderült, hogy II. Erzsébetnek pontosan az ilyen pillanatokra volt egy stratégiája, amiben a rúzsa is szerepet kapott. Korábbi inasa, Ian Scott Hunter, aki nyolc évig dolgozott a királynővel, kiadta a királynő egyik titkos jelzését. Elárulta, hogy a királynő a sminkével tudatta, hogy távozni szeretne. Volt, hogy elővette a rúzsát, és tükör nélkül felkente azt: ez egy jelzés volt, hogy menni kíván.

De nem ez volt az egyetlen jelzés, amit II. Erzsébet alkalmazott. A királyi család szakértője, Kristen Meinzer elárulta, hogy a királynő karról karra cserélte a kézitáskáját, hogy udvariasan jelezze, véget akar vetni a csevegésnek. "Amikor ott állt egy rendezvényen, és emberekkel beszélgetett, sokszor az egyik karjáról a másikra cserélte a táskáját. Ezzel azt üzente a személyzetnek, hogy szeretné, ha valaki félbeszakítaná és befejezné a beszélgetést" - mondta Kristen a Newsweek The Royal című lapnak.

Leadfotó: Getty images

Oldalak

Fashion&Beauty