Fashion&Beauty

Eperlábakkal küzdesz? Íme a leghatékonyabb módszerek ellene!

Talán már te is találkoztál az eperláb kifejezéssel, amellyel nők ezrei küzdenek nap, mint nap. A jó hír viszont, hogy van megoldás rá!

Soha többé apró pöttyök!

Az eperláb azt jelenti, amikor főként borotválkozás után apró kis pöttyöket veszünk észre lábainkon, melyektől azok hasonló felülettel rendelkeznek, mint az eper. Az eperlábak hátterében valójában a kitágult pórusok, vagy szőrtüszők állnak, melyekben bennragadnak az elhalt bőrsejtek, a baktériumok és az olaj. Természetesen akad néhány rendkívül hatékony módszer ellene, így semmiképpen sem kell kétségbe esned, ha esetleg tapasztalod magadon. Mutatjuk, mit tehetsz!

Mi okozza az eperlábakat? Az eperlábak kialakulásának gyakori oka a hiperpigmentáció, illetve a folliculitis, amely a szőrtüszők egyfajta fertőzését jelenti. Emellett azonban számos más okra is visszavezethető az eperlábak kialakulása. „Az egyik legfőbb okokként említhetőek eltömődött pórusok, amelyek a faggyú, a halott hámsejtek és néhány esetben a bennrekedt szőrszálak felhalmozódása miatt alakulnak ki” - mondja Rosie Khandwala, kozmetikai szakember. - „A bőr elhanyagolása szőrtelenítés után, valamint a nedvesség pótlásának elmulasztása is egy gyakori ok.”
Kattints a további képekért!

Mind tudjuk, hogy az étrend és a bőr egészsége nagyban összefügg. Éppen ezért nem is meglepő, hogy egyes élelmiszerek kifejezetten hatékonyan képesek kezelni a különféle, kellemetlen bőrproblémákat.

Leadfotó: Pexels, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!
Fashion&Beauty
Jennifer Aniston korábban már többször is megosztotta gondolatait az életében valaha kipróbált, akár egészen bizarr szépségápolási kezelésekről, van viszont egy, amely valóban nagyon bevált neki.