Az haute couture nagymestere - Elie Saab kreációi minden igényes, elegáns nő álmai

Elie Saab mára a divatipar egyik legbefolyásosabb tervezője, kinek neve egyet jelent az haute couture-rel. Nem tud hibázni - legyen szó ruháról, kiegészítőről. Egy férfi, aki vérprofi, ha nőket kell öltöztetni.

Elie Saab

Elie Saab libanoni divattervező. 1982-ben indította el vállalkozását Bejrútban. Magától tanult varrni gyerekkorában, majd Párizsban járt divatiskolába 1981-től, de 1982-ben abbahagyta, és saját műhelyt nyitott. 1997-ben ő lett az első nem olasz divattervező, aki tagja lehetett az olasz Camera Nazionale della Modának, és ugyanebben az évben mutatta be első kollekcióját Rómában. 1998-ban indította el cégének azon üzletágát, amely azonnal hordható (ready to wear vagy pret-a-porter) ruhákat kínált Milánóban, és divatbemutatót tartott Monacóban, amelyre az ottani hercegnő, Stephanie is ellátogatott.

Az áttörés

Saab igazi sikerre akkor tett szert, amikor 2002-ben Halle Berry amerikai színésznő az általa tervezett burgundi csipkedíszítésű ruhában jelent meg az Oscar-díj átadásán, ahol elnyerte a legjobb színésznőnek járó aranyszobrocskát. 2003 májusában a Chambre Syndicale de la Haute Couture tagjává választotta, és ugyanezen év júliusában meg is tartotta Párizsban az első haute couture bemutatóját. Mai napig együtt dolgozik a legnagyobb hollywoodi sztárokkal, akik előszeretettel választanak gyönyörű kreációi közül. Nagy kedvencünk Tom Ford, YSL és Zuhair Murad, de az biztos, hogy Elie Saab is azok közé tartozik, akik egyszerűen nem tudnak hibázni. Pontosan tudják, mi kell a nőnek - a nagybetűs nőnek, aki határozott, szexi, elegáns és modern.

A legszebb darabok - haute couture

Saab az haute couture nagymestere, ruháit messziről felismerni védjegyeiről. Kedveli a csillogást és a különleges anyagokat, kiegészítőket, színek tekintetében pedig a neutrális árnyalatok mellett az erős, tekintélyt parancsoló tónusokat is használja - a burgundi és a vörös sokszor jelenik meg kollekcióiban a jégkék és a fehér, illetve arany mellett. A következő galériában a legszebb darabjai közül válogattunk, nem volt nehéz dolgunk - illetve egy ponton mégis, hiszen a bőség zavara állt fenn.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak