Fashion&Beauty

Elhunyt divattervező előtt tiszteleg a Dior új kollekciója

Tegnap egy igazán idilli helyszínen, a párizsi Tuileriák kertjében mutatták be a Dior 2024-es őszi-téli kollekcióját. A márka kreatív igazgatója Maria Grazia Chiuri az új kollekcióval a tavaly 97 évesen elhunyt Marc Bohan előtt tisztelgett, aki 1967-ben elindította a Miss Dior készruha vonalat.

Vissza a 60-as évekbe!

A 60-as években a nők először kezdtek olyan karrierekbe, amelyeket hagyományosan a férfiak uraltak. Az akkori szexuális forradalom együtt járt a luxusdivat átalakulásával, az az a méretre készült haute couture ruhák helyet adtak az azonnal elérhető készruháknak, amelyeket az önálló jövedelemmel rendelkező nők maguknak vásárolhattak. „Bohan munkáját a Dior-nál néha alábecsülték, de úgy gondolom, hogy egy nagyon is lényeges dolgot vitt véghez, hiszen új sziluettet alkotott a modern nők számára. Bevezette a bő szárú nadrágot és az egyenes szabású zakót is." - mondta Maria Grazia Chiuri a bemutató kapcsán. Ennek megfelelően az új 2024-es őszi-téli kollekcióban a főszerepet a laza szabású nadrágkosztümök, a bő szárú nadrágok és a gombos miniszoknyák kapták.

A múlt héten debütált a "The New Look" című dráma sorozat is, amely Coco Chanel, Christian Dior és kortársaik történetét mutatja be a II. világháború idején. Kevesen tudják, hogy a Miss Dior vonal a nevét Christian Dior testvéréről, a francia ellenállás hősnőjéről Catherine-ről kapta, aki a drámasorozat legmegértőbb karaktere, ezért a mostani divatbemutató kiváló alkalom volt arra is, hogy emlékeztessék a közönséget a Dior-család ezen tagjára. A Catherine szerepét játszó színésznő, Maisie Williams a show első sorában foglalt helyet, a kifutón a modellek pedig nagy Miss Dior felirattal ellátott kabátokban és szoknyákban vonultak.

Kattints a galériára és nézd meg a 2024-es őszi-téli kollekció legszebb darabjait!

A Miss Dior felirat a ruhákon is megjelent.
Kattints a további képekért!

Lead kép: Getty Images, forrás: The Guardian, WWD

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.