Edd szépre magad - 8 élelmiszer, amitől ragyogóbb lesz a bőröd

Biztosan te is hallottad már azt a szófordulatot, hogy "edd szépre magad". Ez tényleg nem kitaláció, vannak olyan vitaminokban, ásványi anyagokban és zsírsavakban gazdag élelmiszerek, amiktől ragyogóbb lesz a bőrünk és selymesebb a hajunk. Ha te is szépre ennéd magad, mutatjuk mi kerüljön a kosaradba a legközelebbi bevásárlás során.

Tojás

A tojás a Q10 koenzim egyik fontos forrása. Minél több Q10 koenzim van szervezetünkben, annál sikeresebben tudjuk megőrizni bőrünk rugalmasságát, hidratáltságát és fiatalos megjelenését. A tojásban ezen kívül nagy mennyiségben található lecitin is, amely egyik alapvető építőeleme a sejtfalaknak. Minél több van belőle a szervezetünkben, annál erősebb lesz a sejtek ellenálló képessége is az öregedéssel szemben.

Olívaolaj

Az olajsavak, amelyek a normál és extra szűz olívaolajokban megtalálhatóak, növelik a bőrsejtek volumenét és segítenek belülről feltölteni az apróbb ráncokat.

Lazac

A lazac kiváló forrása a B6-vitaminnak, a magnéziumnak, és az omega-3 zsírsavaknak is. Az idegműködés stimulálásával segít megelőzni a bőr megereszkedését, aktiválja az izmokat, serkenti a kollagén termelést és javítja a bőr tónusát.

Oldalak