10-ből 9 nő rosszul tisztítja az arcát, mert így kellene igazából

Megmutatjuk, hogyan csináld helyesen.

Arctisztítás helyesen

Minden nő számára fontos a bőre karbantartása. Igyekszünk külsőleg és belsőleg is táplálni a makulátlan megjelenés érdekében, azonban van néhány íratlan, mégis aranyszabály, amiket a legtöbben nem tartunk be. Írtunk már korábban arról például, hogy sokan rosszul használják a hidratálókrémeket, mert nem megfelelő mennyiséget visznek fel, illetve nem a helyes mozdulatokat alkalmazzák. Most arról lesz szó, hogyan kellene igazából elvégezni az arctisztítást, ugyanis könnyű folyamatnak tűnik, de mégsem vagyunk tisztában azzal, hány lépésből is áll a projekt. A következőkben bemutatjuk az úgynevezett "dupla" módszert, amivel a végeredmény garantáltan puha és szennyeződésmentes bőr.

A "dupla" tisztítás lényege

A "dupla" tisztítás pontosan azt jelenti, amire gondolsz a nevéből értetődően: kétszer takarítod le az arcod (főként este ajánlott) a nap végén. Ha rendszeresen sminkelsz, akkor neked különösen ajánlott a módszer, ami egyszerű, de rendkívül hatékony, és szuper előnyei vannak az egészséges bőr szempontjából. Amanda Bell, a Pixi nevezetű szépségmárka művészeti igazgatójának tanácsai alapján az alábbiakban felvázoljuk, miért is olyan fontos, hogy ne csak egyszer végezzük el az arctisztítást.

A duplázás lényege nem abban áll, hogy egy helyett két tisztítókendőt, vagy kétszer annyi alapanyagot használsz fel. A módszer titka abban rejlik, hogy a tényleges lemosó (legyen az egy gél vagy krém) előtt felviszel egy olajat a bőrre, amit belemasszírozol, ezzel eltüntetve szinte minden szennyeződést, valamint sminket. Az olaj a szakember szerint úgy működik, mint egy mágnes: a káros méreganyagokat és a koszt magához vonzza, ezáltal makulátlan megjelenést és puhaságot kölcsönöz a bőrnek. Ha ez a lépés megvan, utána jöhet a szokásos, tényleges arclemosó használata (száraz bőrre krémesebb, zsírosra pedig gél állagú javasolt).

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: YouTube/PrettyInProse

Oldalak

Szólj hozzá Te is!