Mindegyik egy műalkotás - Ikonikus Vogue címlapok a múltból

Bár sokak életében a nyomtatott kiadványok helyét átvették a digitális tartalmak, egy szép, nyomtatott magazint megérinteni, átlapozni összehasonlíthatatlanul más érzés - már maga a címlap is egy kész műalkotás. Összegyűjtöttük az ikonikus nemzetközi divatmagazin, a Vogue ikonikus vintage címlapjait.

Legendás címlapok

Kevesen tudják, de a világ talán leghíresebb divatmagzinja, a Vogue 1892-ben férfi magazinként debütált. A kiadványt 1905-ben vásárolta meg a Condé Nast, ezt követően kezdődött meg a leghíresebb divatmagazin világhódító útja.

A terjeszkedéssel együtt eljött a profilváltás ideje is - a Vogue elkezdte megcélozni a női olvasókat és rövid időn belül az egyik legismertebb magazin és egyben márka lett a divat világában.

A legendás Anna Wintour neve által fémjelzett magazint a világ 21 országában adják ki havonta, hazai kiadás egyelőre nem elérhető.

A Vogue a kezdetektől kiemelt hangsúlyt fektetett címlapjaira. Összegyűjtöttünk néhányat a korabeli címlapok közül, amelyek az akkor még sokkal kevésbé fejlett technikai lehetőségek ellenére is valódi műalkotások voltak.

Szeretnél egy kicsit nosztalgiázni és megnézni, hogy nézett ki egy tökéletes címlap a múltban? Kattints galériánkra.

Manapság furcsának tűnhet egy pusztán grafikai elemekből álló címlap, a 20-as években azonban még inkább ez volt jellemző. Ez a gyönyörű cover 1929-ből való.
Kattints a további képekért!

Forrás: wikipedia
Lead fotó: pexels.com

Oldalak