Nem véletlenül volt így: ezért nem viselhette Katalin és Meghan Diana esküvői tiaráját

Katalin hercegné és Meghan Markle ékszerkollekciója számos olyan darabot rejt, ami egykor Diana birtokában volt – ám a néhai hercegné egyik legikonikusabb kiegészítőjét sosem láttuk egyik előkelőségen sem.

Mindketten más-más fejdíszben ragyogtak

Diana hercegné és az akkor még csak walesi hercegi címet viselő Károly 1981. július 29-én álltak oltár elé a Szent Pál-székesegyházban, ahova az ara egy szemkápráztatóan szép, habos-babos kreációban érkezett. Az ikonikus, 17 millió forint körüli összegre becsült darabot gondosan megtervezték: selyem taftból, francia csipkéből, valamint kézi hímzésekből és gyöngyökből készült, emellett 7,6 méter hosszú fátyol is díszítette. Azonban nem csupán a menyasszonyi ruha nyűgözte le a ceremónia résztvevőit és követőit, hanem a szívek királynője által viselt fenséges tiara is, aminek külön története van. Felmerülhet a kérdés, vajon miért nem láthattuk sem Katalin hercegné, sem pedig Meghan Markle fején a nagy presztízsű kiegészítőt a saját esküvőjükön, tudván, hogy mindketten gyakran tisztelegnek néhai anyósuk emléke előtt azzal, hogy egykori ékszereiket öltik magukra? Nos, erről nemrég egy szakértő rántotta le a leplet; részletek a galériában!

A Spencer tiara 1919-ben került a történelmi arisztokrata családhoz: akkor kapta nászajándékként Lady Cynthia Hamilton, aki Althorp vikomtjának, Albertnek (a néhai hercegné nagyapjának) a menyasszonya volt.
Kattints a további képekért!

„Úgy nevezem, hogy a ruha, ami sosem volt” – árulta el Elizabeth Emanuel tervező, aki annak idején megálmodta, majd létrehozta Diana második esküvői ruháját, amiről még a néhai hercegnének sem beszélt.

Leadfotó: Princess Diana Archive/Getty Images

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Bár Kamilla rangjának hála gyakorlatilag bármit megkaphatna a világon, a királyné jelenleg nem ékszerre vagy bármilyen más drága tárgyra vágyik, hanem valamire, amit csak Károlytól kaphat meg.
Lifestyle
Az utazás kétségtelenül az egyik legjobb dolog a világon, de a vele járó jetlagről valószínűleg mindenki szívesen lemondana. Szerencsére van egy egyszerű trükk, amellyel könnyebbé teheted az átállást...
Lifestyle
Már messziről kiszúrta a nőt az út közepén, le is lassított.