Fashion&Beauty

Mindent visz a legújabb Daalarna kollekció - ezeket a ruhákat látnod kell

Ha idén tervezel férjhez menni, ezen kreációk között bőven lesz lehetőséged válogatni - egyszerűen káprázatosak.

Daalarna Rhapsody

Nem titok, hogy a magyar tervezőket egyre inkább elismerik nemzetközi vizeken is, ezt pedig ki tudhatná jobban, mint Benes Anita, akinek gyönyörű ruháit nemcsak a hazai hírességek, hanem a világsztárok is előszeretettel viselik. A Daalarna tervezője soha nem okoz csalódást a kollekcióival, mindegyikből sugárzik a nőiesség, az elegancia, a kifinomultság, ugyanakkor kreációi letisztultak, visszafogottan dögösek és érzékiek. Ezek a jelzők a legújabb, Rhapsody elnevezésű repertoárra is igazak.

A FOLK kolleckió elsöprő sikere után egy újabb, a magyar kultúra jellegzetességeit előtérbe helyező kollekciót álmodott meg Benes Anita. A rapszódia mint műfaj jellemzője az érzelmek, gondolatok szenvedélyes hullámzása, a kifejezés szabadsága. A romantika korában fejlesztették tökélyre, a zenében talán a legismertebb alkotás Liszt Ferenc magyar rapszódiái, amely a tervezőt is erőteljesen inspirálta az új RHAPSODY kollekció megalkotásakor. "Könnyű volt azonosulnom a témával, hiszen divattervezőként is hasonló szélsőségeket élek meg a munkám során, különösen akkor, amikor valami újat hozok létre. Ez a lelkiállapot a szenvedélyes hangulattal, érzelmi viharokkal, belső vívódásokkal valószínűleg az esküvőjükre készőlő menyasszonyok számára is ismerős lehet. A RHAPSODY kollekció is ezekből a szélsőségekből táplálkozik az alapanyaghasználatban és a díszítésekben, de a fazonok változatosságában is" - fogalmazott Anita.

Az új kollekcióban a letisztultság és a természetesség váltakozik a túldíszítettséggel és a túlzásokkal: az egyszerű szabásvonalakat például időnként puffolás, ráncolás és hímzés töri meg. A fehér ingblúzokat és lepedővásznakat a paraszti kultúra jellegzetes ruhadarabjaiként szokták emlegetni. Ez adja a lookbook fotók alaphangulatát is a kiteregetett ruhákkal, míg a kampányfotókon a magyar hagyományokkal szintén szorosan összefonódó állat, egy fekete és egy fehér ló szimbolizálja az ellentéteket. A RHAPSODY kollekció másik jellegzetessége a szőrös és tollas anyagok használata, amelyek a magyar népviselet ikonikus öltözéke, a suba interpretációjaként értelmezhetők. Galériánkban mutatunk néhány fotót a kollekcióból, ezeket a ruhákat érdemes megnézni.

Lapozz a galériánkért!

Fotó: Daalarna/Papp Éva

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!