Mindent visz a legújabb Daalarna kollekció - ezeket a ruhákat látnod kell

Ha idén tervezel férjhez menni, ezen kreációk között bőven lesz lehetőséged válogatni - egyszerűen káprázatosak.

Daalarna Rhapsody

Nem titok, hogy a magyar tervezőket egyre inkább elismerik nemzetközi vizeken is, ezt pedig ki tudhatná jobban, mint Benes Anita, akinek gyönyörű ruháit nemcsak a hazai hírességek, hanem a világsztárok is előszeretettel viselik. A Daalarna tervezője soha nem okoz csalódást a kollekcióival, mindegyikből sugárzik a nőiesség, az elegancia, a kifinomultság, ugyanakkor kreációi letisztultak, visszafogottan dögösek és érzékiek. Ezek a jelzők a legújabb, Rhapsody elnevezésű repertoárra is igazak.

A FOLK kolleckió elsöprő sikere után egy újabb, a magyar kultúra jellegzetességeit előtérbe helyező kollekciót álmodott meg Benes Anita. A rapszódia mint műfaj jellemzője az érzelmek, gondolatok szenvedélyes hullámzása, a kifejezés szabadsága. A romantika korában fejlesztették tökélyre, a zenében talán a legismertebb alkotás Liszt Ferenc magyar rapszódiái, amely a tervezőt is erőteljesen inspirálta az új RHAPSODY kollekció megalkotásakor. "Könnyű volt azonosulnom a témával, hiszen divattervezőként is hasonló szélsőségeket élek meg a munkám során, különösen akkor, amikor valami újat hozok létre. Ez a lelkiállapot a szenvedélyes hangulattal, érzelmi viharokkal, belső vívódásokkal valószínűleg az esküvőjükre készőlő menyasszonyok számára is ismerős lehet. A RHAPSODY kollekció is ezekből a szélsőségekből táplálkozik az alapanyaghasználatban és a díszítésekben, de a fazonok változatosságában is" - fogalmazott Anita.

Az új kollekcióban a letisztultság és a természetesség váltakozik a túldíszítettséggel és a túlzásokkal: az egyszerű szabásvonalakat például időnként puffolás, ráncolás és hímzés töri meg. A fehér ingblúzokat és lepedővásznakat a paraszti kultúra jellegzetes ruhadarabjaiként szokták emlegetni. Ez adja a lookbook fotók alaphangulatát is a kiteregetett ruhákkal, míg a kampányfotókon a magyar hagyományokkal szintén szorosan összefonódó állat, egy fekete és egy fehér ló szimbolizálja az ellentéteket. A RHAPSODY kollekció másik jellegzetessége a szőrös és tollas anyagok használata, amelyek a magyar népviselet ikonikus öltözéke, a suba interpretációjaként értelmezhetők. Galériánkban mutatunk néhány fotót a kollekcióból, ezeket a ruhákat érdemes megnézni.

Lapozz a galériánkért!

Fotó: Daalarna/Papp Éva

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!