Botrány és glamour Cannes-ból

A cannes-i filmfesztivál mindig egyet jelentett a csillogással és a sztárokkal. A filmcsillagok naptárában az egyik pirosbetűs ünnepként szerepel, a hollywoodi sztárok igazi krémje teszi tiszteletét minden évben a tengerparti városban.


Bemutatták a negyedik Karib-tenger kalózai filmet is

A filmfesztivál persze nem csupán az itt debütáló filmeknek és az elegáns ruhakölteményekben parádézó színésznőknek köszönheti hírnevét. Természetesen ezeknek is, hiszen kritikusok és nézők minden évben izgatottan várják azokat a nagyszabású produkciókat, amelyeket a készítők Cannes-ban tárnak először a nagyközönség elé. Idén sem volt ezekből hiány: Woody Allen új filmje nyitotta a sort, majd ezt követte a többi is, mint a Karib-tenger kalózai 4, a Kung-fu Panda 2, vagy a Csizmás, a Kandúr.

A filmek mellett nagy szerephez jut azonban a botrány, a pletyka és a szerelem is. Évtizedekkel ezelőtt például itt találkozott először Grace Kelly a monacoi herceggel, és egy évre rá már következett is a filmsztár és a herceg világraszóló esküvője.

Idén Rachel McAdams és párja, Michael Sheen kreáltak szalagcímeket azzal, hogy a cannes-i vörös szőnyegen debütáltatták kapcsolatukat a nyilvánosság előtt. Szerelmük persze egyike volt Hollywood egyik legrosszabban őrzött titkainak, a fotósok mégis odavoltak a kéz a kézben megjelenő duóért.

Mel Gibson visszatért, Lars Von Trier botrányt kavart
A filmfesztivál alkalmával tért vissza Mel Gibson is a riporterek és kamerák világába. Botrányos, és hullámvasúti menethez hasonló utóbbi évei alatt nem sokszor találkozhattunk az ausztrál színésszel a vörös szőnyegen. Most azonban kimondottan jó hangulatban és mosolygósan jelent meg a fotósok hada előtt, egyik legjobb barátjával, Jodie Fosterrel a karján. Jodie a rendezője új filmjüknek, a Beaver-nek, a színészek ezt érkeztek népszerűsíteni Franciaországba.

Mel épp most evickél ki a múlt botrányaiból, van aki azonban épp most kerül bele. Lars Von Trier-ről van szó, aki mikor Kirsten Dunst-tal leült, hogy válaszoljon néhány riporteri kérdésre új mozijának sajtótájékoztatóján, valószínűleg nem is sejtette, hogy milyen kellemetlen szituációba keveredik majd.

A hírhedt dán rendezőt német gyökereiről kérdezték, majd rövidesen már ott tartott, hogy azt mondta, szimpatizál Hitlerrel, „Izrael pedig elég idegesítő.” Később hozzátette, hogy csak viccelt, de ezzel már nem tudta jóvátenni bűnét. A nyilatkozata akkora felháborodást keltett, hogy kitiltották Cannes-ból. Pedig a közönséget abszolút nem zavarták a szerda délelőtti kijelentések: aznap este óriási tapsvihar fogadta a híres dánt.


Gwen Stefani vezette a divatdiktátorok sorát

Az elegáns ruhákkal pedig idén sem okoztak csalódást a színésznők. Voltak, akik többször is visszatértek, hogy megmutassák magukat egy-egy elegáns szerelésben, mint Gwen Stefani, Rosario Dawson, vagy Uma Turman (Uma egyébként Jude Law és Robert De Niro társaságában idén a zsűri tagja), illetve olyanok is megjelentek, mint Claudia Schiffer, vagy Janet Jackson, akiket egyébként kevesebbet látni a rivaldafényben.
A galéria alapján mindenki eldöntheti, hogy melyik ruha nyerte el leginkább a tetszését!

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!