Fashion&Beauty

5 dolog, amit az őszi rutin mellett iktass be bőröd szépségéért!

Ahogy csípősebbek lesznek a reggelek, úgy váltja fel napbarnított, nyári ragyogásunkat is a fakóbb, szárazabb arcbőr. Itt az ideje, hogy átválts a szokásos őszi-téli arcápolási rutinodra! Íme néhány extra tipp, amivel a megfelelő kozmetikumokon túl is sokat tehetsz a zord időben is ragyogó arcbőrért!

Tápláljuk a bőrünket belülről is!

Bár a csapból is az folyik, milyen fontos szerepe van egészségünk megőrzésében a hidratálásnak, a kánikula enyhülésével sokan mégis hajlamosak elfeledkezni az elegendő folyadékmennyiségről. Pedig napi minimum két liter víz nem csak fizikai és szellemi működésünk, hanem bőrünk fiatalságának megtartásához is elengedhetetlen! Fogyasszunk minél több A, C, D és E vitaminban gazdag élelmiszert, és akár egy kollagén kúrát is beütemezhetünk.

Csipkerózsika üzemmód ON!

A nappalok rövidülésével a szervezetünk is hamarabb „lemerül”. A sötétben termelődő, alvást elősegítő melatonin hormonból többet kapunk ezekben a hónapokban, ezért sokkal fáradtabbnak érezhetjük magunkat. A közvilágítás előtti időkben a téli nappal az emberek is nyugovóra tértek, 21. századi életmódunk azonban már nincs összhangban a bioritmusunkkal. Billentsük vissza kicsit a természetes egyensúlyt, és engedjünk meg magunknak több pihenést! Próbáljunk meg ugyanabban az időben lefeküdni, elalvás előtt egy órával pedig mondjunk búcsút kedvenc sorozatunknak és a közösségi médiának is!

Pihentető alvás ősszel

Nincs rossz idő, csak rossz ruha!

A skandináv óvodások a legcudarabb mínuszokban is egész nap a szabadban rohangálnak, és milyen jól teszik! Legyen bármilyen hideg, az időjárási viszonyoknak megfelelő, réteges öltözködés mellett odakint töltött idő aranyat ér! Ha jól bebugyoláltuk magunkat, és gondoskodtunk a hidratálásról és a fényvédelemről is, tegyünk nagy sétákat! Persze megesik, hogy világvége idején mégsem akaródzik a kimozdulás: ilyenkor jógázzunk, nyújtsunk, időnként pedig kényeztessük magunkat egy méregtelenítő szauna szeánsszal!

Fényvédő nélkül sehova!

Annyira fontos, hogy külön pontot is megérdemel: ne dőlj be annak, hogy nem olvad le egy perc alatt a sminked, az ajkaid pedig rúzs nélkül is lilák lesznek! Az UV sugarak bizony még farkasordító hidegben is a bőröd fiatalságára vadásznak! Akár az egészségügyi sétádra indulsz, akár csak a buszmegállóig kell eljutnod, ragaszkodj a nyáron is jól bevált fényvédődhöz, vagy válassz olyan nappali arckrémet, ami magas faktorszámú UV védelemmel is rendelkezik.

Tiszta levegőt otthonra is!

Tudtad, hogy otthonod levegője akár ötször szennyezettebb is lehet a kintinél? A fűtési időszakban a városi szmog mennyisége jelentősen megnő, ezt pedig csak tetézik a tisztítószerek, építőanyagok, elektronikai eszközök által kibocsátott vegyi anyagok. Mondanunk sem kell, hogy a rossz minőségű levegő nem csak a bőrödre, de az egészségedre is káros hatással van.

Dyson Pure Hot+Cool légtisztító ventilátor

Így érdemes befektetni egy minőségi légtisztítóra: léteznek már olyan berendezések is, amik a szennyeződések mellett az ideális hőmérséklet gondját is leveszik a válladról. Ilyenek például a Dyson Pure Hot+Cool légtisztító ventilátorok, amik nyáron hűsítenek, télen melegítenek, a levegőt pedig megtisztítják a szennyező anyagok 99,95%- ától. Így neked már tényleg csak az arcápolásra, pihenésre, aktív kikapcsolódásra, vagyis magadra kell koncentrálnod!

Fotók: 123rf.com, dyson.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Azt már tudjuk, hogy G.w.M gyermekei számára is szeretné átadni a roma kultúrát, mivel otthon is előtérbe helyezik ezeket.
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.