Szépségápolási tanácsok a bőrgyógyászoktól, amikről tudnunk kell

Ezeket érdemes megfogadnunk, ha egészséges bőrt szeretnénk.

Bőrápolási tanácsok a szakértőktől

Mostanság már szinte naponta találkozunk új szépségápolási technikákkal, alapanyagokkal, termékekkel, ezért senkit nem lehet hibáztatni, ha nehezen tudja követni a trendeket. Persze nincs azzal semmi baj, ha az ember időnként felfrissíti a témában az ismereteit, hiszen érdemes tisztában lennünk vele, mely összetevők és csodaszerek képesek a lehető legegészségesebb formában tartani a bőrünket.

Vannak ugyanakkor olyan alapszabályok és tanácsok, amiket célszerű megfogadni és betartani, hogy hosszútávon ne legyen probléma az arcunk állapotával. A következőkben bőrgyógyászok, szakemberek árulják el - az évek során összegyűjtött tapasztalataik alapján - azokat a tippeket, amik szerintük kihagyhatatlanok a mindennapos szépségrutinunkból.

1. Hidratálás

"Mindegy, hogy az ember milyen bőrtípussal rendelkezik, a hidratálás elengedhetetlen a mindennapos ápolásban. Szerintem a normál arckrémeknél még eredményesebb hatást érnek el a különböző maszkok, melyek pótolják a nedvességet és megújítják a sejteket. Ha természetes alapanyagokban gondolkozunk, akkor pedig a szűz kókuszolaj a legjobb megoldás" - mondja Dr. Vermén Verallo-Rowell szakember.

2. Étkezés

"Ha a szervezetünknek valami nem tetszik, az a bőrünkön is meg fog jelenni - ezért van, hogy aki tej- vagy gluténallergiás amellett, hogy felpuffad és egyéb emésztési gondjai lesznek, ki is fog pattogni az ilyen élelmiszerektől. A helyes táplálkozás természetesen nem csak az érzékenységekre vonatkozik, hanem az alacsony cukorbevitelre is, hiszen az édességek túlzott fogyasztása szintén okozhat pattanásokat, a fűszeres ételek és a kávé pedig elvonják a vizet, ezért az öregedéshez is hozzájárulnak. Nem véletlenül mondják a szakértők velem együtt, hogy magas protein- és vitamintartalmú ételeket kellene ennünk, és olyan szénhidrátokat bevinnünk, melyek könnyebbek és jótékonyak mind az immunrendszerünkre, mind a külsőhöz - erős hajhoz, bőrhöz - elengedhetetlenek" - hangsúlyozza Renée Rouleau, a sztárok szépségtanácsadója.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!