Dolgok, amik megkülönböztetik az átlagos nőt a valódi hölgytől - te melyik vagy?

Érdemes őket észben tartani.

Átlagos nő és igazi hölgy

Néhányan úgy gondolják, a divatban nem létezik olyan, hogy etikett, hiszen a 21. században élünk, amikor a nők már köztudottan azt viselnek, amit akarnak, és úgy is viselkednek, ahogy nekik tetszik - legalábbis a legtöbb kultúrában. Vannak azonban íratlan szabályok, melyek igenis megkülönböztetik az átlagos csajokat a valódi, intelligens hölgyektől, és bár apróságoknak tűnnek, mégis sokat jelenthetnek, főként, ha az első benyomásról van szó. Összeszedtük a legfontosabbakat, amikből tanulhatunk.

Hamis dizájner darabok

Nem kell, hogy az összes pénzed elköltsd valami nevetségesen drága dizájner táskára, viszont ha nem engedheted meg magadnak az eredetit, akkor sem opció egy hamisítvány beszerzése. Akinek kicsit is jó szeme van a divathoz, azonnal kiszúrja a replikát, amivel máris csökkentheted a pozitív első benyomás esélyét. Válassz inkább magas minőségű darabokat, amik elérhető áron vannak, nem szükséges, hogy egy híres tervező neve lógjon rajtuk. Ez a szabály érvényes az ékszerekre és egyéb kiegészítőkre is.

Divatbakik

Egy igazi hölgy sosem viselne például oversized pulóvert (csak azért, mert kényelmes) vagy túl szűk rövidnadrágot. Pontosan tudja, hogyan hangsúlyozza stílusát a megfelelően kiválasztott darabokkal. Különféle buggyos, laza nadrágok sem találhatóak a gardróbjában, az öltözködése nagyon kifinomult, és mindig odafigyel arra, hogy a testalkatához passzoló ruhákat válasszon.

Törődni kell magunkkal

Ismerjük milyen az, amikor azt érezzük, egyszerűen semmire nincs időnk, még a mindennapos teendők elvégzése is gondot okoz, nem az, hogy magunkkal is foglalkozzunk. Pedig érdemes karbantartani az egészségünket, egy igazi hölgy pedig odafigyel arra, hogy megőrizze azt. Rendszeresen sportol, megfelelően étkezik, gondot fordít a bőr-, haj- és körömápolásra is.

Túl sok smink

Ezt sem lehet elégszer hangsúlyozni. Egy igazi hölgy odafigyel a helyes bőrápolásra, és úgy választja meg a sminkjét, hogy pontosan tudja, hogyan hangsúlyozza megfelelően arcvonásait. Soha nem visel túl sok vakolatot, mert azzal épp a szofisztikált és elegáns megjelenés ellenkezőjét sugározná.

A fehér magassarkú felejtős

Egy fehér magassarkú maximum esküvői vagy egy ugyanilyen színű nyári ruhához jó viselet, ezeken kívül az igazán stílusos nők soha nem viselnék. Inkább választanak - ha már világosról van szó - bézs vagy más pasztell árnyalatokat, és persze mindig ott lapul a szekrényükben az aduász fekete cipő is.

A harisnya kérdés

A modern üzleti etikett megköveteli a harisnya viselését az irodában/munkahelyen, illetve formális, elegáns összejöveteleken - még a legforróbb nyári napokon is (bár ezzel nem feltétlenül értünk egyet). A divatszakértők azt tanácsolják, hogy ha túl meleg az idő, akkor inkább válasszunk vékonyabb nadrágot, de a szoknyát ne csupasz lábakkal párosítsuk.

Fotók, leadfotó: Pexels

Oldalak