Fashion&Beauty

Így válaszd ki a számodra legideálisabb arcszérumot - Rá sem ismersz majd bőrödre, ha megfogadod ezt a pár tippet!

Az arcszérumok sokak számára még rejtélyesek lehetnek, pedig ezek a könnyű, koncentrált formulák hatékony megoldást nyújthatnak különböző bőrproblémákra. Az viszont persze egyáltalán nem mindegy, milyen szérumokat is használsz pontosan.

Csodát ígérő üvegcsék

Az arcápolás területén egyre népszerűbbek az arcszérumok, melyeknek kis üvegeiben csodát ígérő készítményekkel találkozhatunk. Azonban sokan nem tudják pontosan, mik is ezek a szérumok, és hogyan kellene megfelelően használni őket. Ahhoz, hogy tisztább képet kapjunk róluk, mélyebbre kell ásni, és megérteni, hogy mi is rejlik ezekben a kis üvegcsékben. A szakértők szerint az arcszérumok könnyű, koncentrált formulák, melyek aktív összetevőket tartalmaznak, és könnyen be tudnak jutni a bőrbe. Ezek a termékek különböző bőrproblémákra kínálnak megoldást, a bőrtextúrától a hidratálásig. Kíváncsi vagy, a te bőrtípusodnak megfelelően mely szérumokat is lenne leginkább célszerű beszerezned? Akkor olvass tovább, eláruljuk!

Hogyan válasszunk szérumot? Bár gyakran beleeshetünk az éppen aktuális trendek követésének a hibájába, Rawn Bosley, bőrgyógyász azt javasolja, hogy az aktív összetevőkre koncentráljunk, és ne arra, hogy mi a népszerű. „A pigmentproblémák esetén válasszunk aktív összetevőket, mint például a tranexaminsavat, glikolsavat, és erős antioxidánsokat, például a lótuszcsíra-kivonatot” – javasolja. Gyulladás és vörösség esetén a niacinamid-alapú szérumokat érdemes kipróbálnunk, ha hidratálni szeretnénk, válasszuk a hialuronsavat és a pantenolt, ha pedig aknés a bőrünk, akkor szalicilsavat és niacinamidot érdemes bevetnünk.
Kattints a további képekért!

A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos foltok ellen és sokat tehetsz azért is, hogy megelőzd a problémát.

Leadfotó: 123rf, forrás: byrdie.com

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Fashion&Beauty
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!