Arcfiatalítás saját vérrel - A Drakula-terápiával éveket mehetünk vissza az időben

Lehet, hogy a neve bizarr, de a Drakula-terápia mégis egy nagyon hatékony bőrfiatalító módszer. Akár éveket is visszamehetünk az időben a segítségével. Szakértőnk, Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista elmondja, hogyan fiatalodhatunk meg saját vérünk segítségével.

Az időt nem, de az öregedést visszafordíthatjuk

Az időt visszafordítani nem lehet, de az öregedés bőrünkön látható jeleit igen. Számos eljárás létezik ma már, amelyek segítségével éveket tagadhatunk le. Ennek egyik legtermészetesebb és látványos módja a saját vérrel történő arcfiatalítás. A Platelet Rich Plasma (PRP) eljárás, melyet "Drakula-terápiának" vagy "Vámpír-terápiának" is hívnak, nálunk is elérhető.

A kezelést kifejlesztő kutatók a sebgyógyulás folyamatát vették alapul. Sérüléskor a vérben lévő vérlemezkékből olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek beindítják a sejtosztódást, fokozzák a kollagén és elasztin termelődését, a fiatal kötőszöveti sejtek sebbe áramlását, új kötőszövet és hámszövet képződését. Mindemellett pedig az immunrendszer aktiválásával a fertőzések elleni védekezés is erősödik.
A PRP-eljárás során általában két speciális anyagot tartalmazó kémcsőbe kb. 30 ml vért vesznek le a vendégtől. Ezt követően azokat centrifugába helyezve különválasztják a plazmát a vörösvértestektől.

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2