5 tény, amit tudnod kell, mielőtt sminkben fekszel le aludni

Mindannyian elkövettük már ezt a szépségápolási bűntényt, és néhanapján bele is fér az életünkbe, viszont ha nap nap után sminkben fekszünk le aludni, annak hosszú távon elég sok negatív következménye lehet.

Minden bőrtípusra rossz hatással van

Sajnos nincs kivétel. Ha pattanásos az arcbőröd, valószínű, hogy másnap reggel csak még rosszabb lesz a helyzet. Ha zsíros az arcbőröd, akkor a szokásosnál is jobban eltömődnek tőle a pórusaid. Ha száraz a bőröd, előfordulhat, hogy másnap reggel hámlani kezd. Amint látod, bőrtípustól függetlenül csak negatív hatásokról tudunk beszámolni.

A legrosszabb az alapozó

Ha épp fent marad az arcpirosító, kisebb gondot okoz, mint a le nem mosott alapozó. Ez az a termék, ami a leginkább eltömíti a pórusokat, hosszú távon ráncosabb és pattanásosabb leszel tőle. Elsősorban az olajtartalmú alapozók a legveszélyesebbek.

A szemfesték betegségeket is előidézhet

A szemfesték, a tus, a szempillaspirál, mind olyan sminktermékek, amiket feltétlenül el kell távolítani az arcunkról elalvás előtt. Képzeljük csak el, ha álmunkban beledörzsölődik a szemünkbe, ezzel irritációt, sőt, akár gyulladást is okozhat. Ráadásul a szempilláinknak sem tesz jót, töredezhetnek, kihullhatnak, aztán nem marad, amit majd festegethetnénk.

Oldalak

  • 1
  • 2