Fashion&Beauty

Ezért szárít az ajakápolód: ha ezeket az összetevőket tartalmazza, inkább szabadulj meg tőle

A télnek van az a bosszantó hátránya, hogy ilyenkor sokkal szárazabb a bőrünk, és az ajkaink is könnyebben kicserepesednek.

Cserepes ajkak

,,Az ajakbőr télen különösen hajlamos a kiszáradásra és kirepedezésre a többi testrészhez képest, mivel az ajakbőrnek alacsony a vízmegtartó képessége, és gyenge a bőrgátja" - magyarázza Elaine Kung bőrgyógyász. Amikor télen (vagy bármikor) kirepedezett ajkakról van szó, sokan ajakbalzsamot kennek rá gyógymódként. De vannak, akik azt mondják, hogy az ajakbalzsam használata után az ajkak jobban kiszáradnak. Nyilvánvalóan nem ez a cél, éppen emiatt megmutatjuk, hogy mit gondolnak a bőrgyógyászok. A válaszuk: előfordulhat, hogy egy termék szárít, de ez számos tényezőtől függ. Mutatjuk, hogy hogyan és miért teszik az egyes ajakbalzsamok még cserepesebbé az ajkakat.

Ez az oka

Ha úgy érzed, hogy az ajakbalzsam kiszárítja az ajkaidat, valószínűleg nem tévedsz – de ez nem jelenti azt, hogy minden termék ezt okozza. Számos ajakbalzsam a megfelelő összetevőkkel – gondoljunk csak a hidratáló olajokra, vajakra és vitaminokra – segít a hidratálásban. Sajnos egyes opciók olyan hatóanyagokat is tartalmaznak, amelyek ténylegesen szárítják az ajkakat, ilyen például a mentol és a szalicilsav. E szárító összetevők közül sok elsőre úgy tűnik, hogy segíthet, mivel hámlasztja a kiszáradt bőrt (erről később), de ahhoz, hogy valóban hatékony legyen, egy jó ajakbalzsamnak mélyebben kell táplálnia a bőrt.

Lapozz, mutatjuk, hogy mely összetevők segítik elő az ajkak hidratáltságát!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.