Fashion&Beauty

A tökéletes ajkak titka - Trükkök rúzsozáshoz

A telt és egészséges ajkak nemcsak télen fontosak, de nyáron, amikor előkerülnek a csábítás kellékeiként is ismert színes rúzsok, még jobban kell ügyelnünk ajkaink szépségére.

A megfelelő termék kiválasztása

A tesztert soha ne az ajkainkon próbáljuk ki, hisz ki tudja, milyen baktériumok találhatóak meg rajta. A legjobb tesztfelület a kézfejünk és az ujjaink, hisz a bőr összetétele itt hasonlít a legjobban az ajkainkéhoz.

A találó szín

A rúzs színe is meghatározó, hisz nemcsak azt kell figyelembe vennünk, hogy mindennapi vagy alkalmi használatra lesz-e az alábbi kozmetikum, hanem azt is, hogy mi illik a bőrtípusunkhoz, a szem- és hajszínünkhöz, illetve a ruhatárunkhoz. A piros rúzsok esetében érdemes a hűvösebb, kékesebb árnyalatokat választanunk, hisz ezek fehérebbnek láttatják a fogakat, míg a narancsosabb árnyalatok sok esetben sokkal sárgábban mutatják a fogakat.

A világos hajhoz és bőrhöz a közhiedelemekkel ellentétben nem a sötét, hanem a világos színek illenek, hisz ezek az árnyalatok hangsúlyozzák ki a bőr hamvasságát és üdeségét. A világos bőr és a ráncok legnagyobb ellensége a túl sötét, illetve a vörös rúzs, hisz ez az árnyalat sokkal inkább kihangsúlyozhatja a kort, öregít. A vörös és a piros színek pedig szigorúnak, sokkal szögletesebbnek mutatják az arcot.

Ne ess túlzásba!

Hangsúlyos szemsminkhez ne használjunk túl erős színű rúzst, ilyenkor inkább a természetesebb hatású, rózsás, barackos árnyalatokat válasszuk vagy használjunk egy idén amúgy is divatos nude színt.

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.