Fashion&Beauty

A miniszoknya születése

Itt a jó idő, egyre gyakrabban kapkodjuk elő a szekrényből az apróbbnál-apróbb ruhadarabokat, melyek lehet nem is léteznének, ha annak idején valaki nem gondol egy merészet és megy szembe a konvenciókkal. Ismerjük meg az egyik ilyen merész gondolat történetét.

Kezdetek

A férfiak meghódításának egyik alapkellékei a női lábak, így van ez mióta világ a világ. Ám az 1950-es években a csábítás egy egészen új fokát ismerhették meg a nők, melynek a neve: miniszoknya. Nem is gondolnánk, de a manapság alapdarabként funkcionáló ruhadarab a távoli történelembe tekint vissza, hiszen már az ókori görög és római kultúrában is fel-feltűntek elődjei, többek között a tunika, ami akkoriban még a férfiak munkaruhájának szerves része volt. Az 1950-es években, a brit Mary Quant hadat üzent azt unalmas egyformaságnak és extrém tervezésű ruháival sokkolta Londont.

Áttörés

Hamarosan pedig elérkezett a nagy áttörés: Mary egy akkoriban igencsak szokatlan, rövidke ingruhával rukkolt elő, melyet mérete miatt eleinte sokan gyermekruhának néztek. Sikere azonban megkérdőjelezhetetlen volt, a 60-as évek elejére már egy teljes kollekciót dobott piacra, mellyel az 50-es évek konzervatív kötöttségei után valóságos bombát robbantott a huszonéves hölgyek körében. A fiatalok hirdetni akarták a szexualitást és a szabadságot, elszakítani a láncokat, melyek a szüleikhez és a társadalmi elvárásokhoz kötötték őket, ezt pedig öltözködésükben is bátran kifejezték. Elindult a harc a tabuk ledöntéséért.

Fotó: the60sfashion.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.