Fashion&Beauty

Örök klasszikus - A kis fekete ruha

„Az ember sosem túl- vagy alulöltözött egy kis feketében”- mondta Karl Lagerfeld, és állítása a mai napig megállja a helyét. Lehet pántos, pánt nélküli, csipkés, szatén, fodros - a kis fekete ruha minden nő szekrényében kötelező alapdarab.

Háttértörténet

Coco Chanel indította el a lavinát az 1920-as években, majd Audrey Hepburn kis feketéjével bontakozott ki az igazi őrület, és azóta is ikonikus darabként tartjuk számon. Kortalansága és kombinálhatósága miatt nők ezreinek jelentett már megoldást váratlan helyzetekben, legyen szó egy esti koktélozásról, egy céges buliról vagy egy elegáns ünnepélyről, alighanem minden eseményen megállja a helyét, kortól és testalkattól függetlenül.

Napjainkban

A kis fekete karrierjének kezdetén alapszabálynak számított az egyszerűség, hiszen praktikuma csak így bontakozhatott ki igazán, manapság azonban a tervezők nem szorítják efféle korlátok közé képzelőerejüket. A felhasznált anyagok és szabásminták skálája végtelen, nézzük, kinek mit érdemes választani a polcokról!

Fotó: fanpop.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Több generáció is felnőtt Lucy Maud Montgomery csodálatos könyvein, melyek közül aztán sokból film, vagy éppen sorozat is készült. Ilyen volt az Anne a Zöld Oromból is, mely éveken éveken át tárta...
Utazás
A feladvány egyáltalán nem komplikált, a versenyzők többségének mégis feladja a leckét. Te megbirkózol vele?
Fashion&Beauty
Az Oscar-díjas amerikai színésznőt a közelmúltban meg is vádolták azon a címen, hogy szépészeti beavatkozásnak vetette alá magát. Lawrence most maga vetett véget a találgatásoknak.