Fashion&Beauty

A miniszoknya feltalálása és bámulatos űrruhák - ezt köszönhetjük André Courreges - nek

Épphogy beköszöntött az év, sorra érkeztek a szomorúbbnál szomorúbb hírek a sztárvilágból. Nemcsak a zene- és filmipar vesztette el végleg tehetséges művészeit, hanem a divatszakma is gyászol. Január 7-én, 92 éves korában elhunyt az űrkorszak tervezője, André Courrèges, aki az 1960-as években minimál stílusú, futurisztikus elemekben bővelkedő öltözeteivel lett világhírű.

Színész, mérnök, katona, tervező

André Courrèges 1923 tavaszán született a franciaországi Pau városában. Bár fiatalon dédelgetett álma volt, hogy színészettel foglalkozzon, édesapja nyomására mégis építészmérnöknek tanult. Épphogy befejezte az iskolát, amikor besorozták: a második világháború alatt a francia légierőnél szolgált pilótaként. Miután leszerelt, elkezdte érdekelni a tervezés, ezért a divat fővárosába, Párizsba ment és munkát vállalt Jeanne Lafaurie divatházában, ahol asszisztensként alkalmazták.

Ez jó alap volt arra, hogy 1950-ben a tehetséges Courrèges-nek a Balenciaga divatház lehetőséget adjon, hogy megmutassa tudását. A bizonyítás annyira jól sikerült, hogy a tervező 11 évig dolgozott spanyol cégnek, míg végül kilépett és megalapította saját divatházát.

Még nincs vége: következik a világűr meghódítása!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Hidratálni nem csak kánikula idején fontos. Egy gyors teszttel te is kiderítheted, hogy áll a szervezeted vízkészlete.
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).