Fashion&Beauty

A leghatékonyabb módszerek a puha ajkak megőrzésére

Arcunk egyik ékessége az ápolt ajkunk, amelynek állapota árulkodik egészségünkről. Mivel a bőr ezen a területen rendkívül vékony, ezért sajnos nagyon könnyen kiszárad és sokszor kicserepesedhet. A boltban megvásárolható ajakápolók mellé nem árt, ha néha alkalmazunk egy-két otthoni praktikát, melyek közül összegyűjtöttük a legjobbakat.

Radírozás

Ha kiszáradt ajkainkon a bőr, nagyon fontos, hogy az elhalt hámsejteket megfelelően eltávolítsuk róla és csak utána hidratáljuk, kenjük rá az ápolókat. Nagyon jó módszer erre, ha otthon a fogkefével alaposan megdörzsöljük 1-2 percig alul és felül egyaránt az ajkakat. Ha valaki nem szeretné a fogkeféjét erre használni, akkor finom szemcsés barna cukorból és vízből masszát készíthet, melynek segítségével könnyedén lehet radírozni az ajkakat.

Méz

Hetente több alkalommal is használhatunk mézet, hogy megőrizzük szánk puhaságát. Nem kell sokat feltenni, elég, ha egy vékony réteget kenünk rá, melyet rajta hagyunk 15-20 percig. Fontos, hogy csak akkor lehet ezt a módszert alkalmazni, ha ajkaink nincsenek kisebesedve, mert ellenkező esetben kellemetlen, csípős érzés párosul az otthoni kezeléshez.

Fotók: wisegeek.com, beependent.wordpress.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.