A bőr igényei az egyes életkorokban - A szakértő segít

A kozmetikai termékek Kánaánjában nem is tudjuk eldönteni igazán, hogy melyiket válasszuk, mert ami jó 25 éves korban, az már kevés 40 éves kor fölött. Most nézzük, mik a bőr speciális igényei az egyes életkorokban. Kádár Júlia, egészségügyi szakkozmetikus elárulja, mire figyeljünk!

Az életkorok jellemzői

Húsz-, harminc-, negyven- vagy ötvenévesen nem ugyanúgy öltözködik az ember, és természetesen nem ugyanúgy sminkkel, nem ugyanolyan arc- és testkezeléseket vesz igénybe, nem ugyanolyan kozmetikai termékeket használ. Minden életkornak megvannak a maga jellemzői és minden életkorban megvannak az embernek a maga sajátos szükségletei, igényei, elvárásai. Az élet egyes szakaszaiban más és más tápanyagokra, másfajta védelemre, másfajta ápolásra van szüksége a bőrnek is. Ráadásul a megfelelő kozmetikumok kiválasztásánál az életkoron túlmenően figyelembe kell venni számos más tényezőt is.

Nem mindegy például, milyen életmódot folytat az ember, mennyi stressz éri, dohányzik-e vagy sem, mennyi időt tölt napon, mennyire szennyezett levegőjű a környék ahol él. Sokat számítanak a korral együtt járó hormonális változások és a gének által meghatározott örökletes tulajdonságok is. A könnyebb eligazodás kedvéért, lássuk részletesebben, hogy mely életkorban milyen típusú készítményekre van leginkább szüksége a bőrnek.

20 éves korban

A fiatal bőr esetében nem kérdéses, hogy mindenekelőtt hidratálásra van szükség. Megfelelő hidratálással biztosíthatjuk a bőr komfortérzetét, és főként a maximális védelmet a külső károsító hatásokkal szemben. A nappali krémben mindenképp legyen fényszűrő, mivel a bőr öregedésének jeleit 80%-ban a nap káros sugarai okozzák. Hidratálásra minden bőrtípusnak szüksége van. A zsíros bőrre ajánlok könnyű textúrájú, mattosító hatású készítményeket. Az alapos sminklemosás és a és a bőr napi kétszeri tisztítása elengedhetetlen az egészségének és szépségének szempontjából.

Fotó: vondir.net

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!