Trendek a 60-as évekből, melyeket még most is viselünk

A divat körforgásban van, a trendek visszatérnek. Ezért is van, hogy a 60-as évek stílusirányzatai közül sok még ma is vagány.

60-as évek trendjei

A miniszoknya

A 60-as években egy-egy nő irányította a különféle stílusirányzatokat. Audrey Hepburn gyakorolta a sikkes minimalizmust, ott volt Brigitte Bardot, aki maga volt a megtestesült szexiség, a miniszoknya iránti rajongást pedig Mary Quant poszter lányának köszönhetjük, és az ő színes darabjainak. Természetesen a cucc azóta is népszerű.

Narancs a barnával

Ma már inkább a neutrális színeket és ruhadarabokat részesítjük előnyben, az elegancia fogalma összeforrt a minimalizmuséval. Régebben viszont akadtak jól bevált, népszerű színkombinációk, melyek taroltak. Ilyen volt például a narancs és a barna szétválaszthatatlan párosa.

Flare nadrágok

Ezt a fazont már be sem kell mutatni, hiszen pont nemrég írtunk róla, hogy idén ősszel mekkora divat lesz a flare farmer. A 60-as évek rajongott ezért a stílusért, a trapéz fogalma új szintre emelkedett. Praktikus és előnyös fazon egyébként, mert hosszítja a lábakat, kiemeli a feneket és a nőies idomokat, plusz ad egyfajta sikkes kisugárzást is a szabás miatt.

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék: