6 szépségápolási baki, ami öregíti a bőrt

Néha a túlzásba vitt igyekezet és bőrápolás okozza a legnagyobb gondokat, hisz a nem szakszerő arctisztítás a bőr zsírosodását, túlszáradását vagy öregedését is előidézheti.

Túlzás

Sokan túlzásban viszik az arctisztítást pedig csak reggel és este van szükség a bőr kúrálásra. Az arclemosós, tejes, tonikos kezelés mellett a hidratálóról sem szabad megfeledkezni a napi rutinban. Persze ha edzeni megyünk, akkor előtte és utána is eltávolíthatjuk a bőrről a sminket és az izzadtságot.

Durva arctisztító

Nem csak a szappan, de a túl durva szemcsés arctisztító is okozhat bőrirritációt. Mindig keressük azokat a termékeket, melyek a legjobban illenek a bőrtípusunkhoz és a fennálló problémákat is szépen lekezelik.

A helytelen bőrradírozás

A 20-as éveink elején és a 30-as éveink felett nem csak más hidratálót, de más arctisztítót, sőt még más radírt is igényel a bőrünk. A túl durva szemcsés radírokat felejtsük el, sőt a heti két alkalmat se lépjük túl, ha erről a kencéről van szó. Ha nem érezzük elég hatékonynak a bőrradírozást, akkor próbáljuk ki a gyümölcssavas hámlasztást is.

Fotó: dermascent.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!